Tema: Re: penktadienis - zuvies diena
Autorius: Daiva D.
Data: 2009-02-09 19:36:16
"Povilas" <piktas@vilkas.lt> wrote in message news:gmp78i$hrh$1@trimpas.omnitel.net...
> 
> "Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message 
> news:gmi2fk$cnc$1@trimpas.omnitel.net...
>> silkę ir virtas morkas arba kitokius priedus, kas tik šaus į galvą, 
>> džiuvėsius, kepintus svogūnus, virtus kiaušinius, net ir obuolius sumala 
>> mėsmale :)
> 
> Iznacialno,as susiradau rusiskuose saituose "evreiskaja kuchnia" ir is ten 
> pasiemiau recepta ir darydavau - seliodka rublenaja.
> Bet vidine nuojauta kuzdejo,kad reik pabandyt perleist per mesmale,urios 
> neturiu.Todel susmulkinau su blenderiu.
> O receptas tai buvo is cia (jis yra kazkur zemiau) :
> 
> http://forum.russianamerica.com/f/archive/index.php/t-6694.html 
> 

Povilai, рубленная tai nebūtinai kapota peiliu ar kirviu, gali būti kapota ir mėsmale :))))) Kaip rusiškai mėsmalė? Teisingai, мясоРУБка.
Recepte irgi rašoma - Мякоть селедки пропускают один раз через мясорубку, после чего добавляют замоченную мякоть булки, очищенные сырые яблоки, лук и второй раз пропускают через мясорубку.
Taigi, nuojauta kuždėjo visiškai teisingai :)))) Nors gerai mokant kalbą, ir nuojautos nereikia, viskas juodu ant balto.