Tema: Re: Lazanija
Autorius: shimtas kinieciu
Data: 2009-11-03 23:47:31
nea. tas lazanijus vadinasi ishmislas. kaip ir ciapai su belekuom netuom. 
lazanyje turibut mesishkai! ;)


"Feniksas" <audriusTRINTI@TRINTIcablenet.lt> wrote in message 
news:hcq7gr$ke3$1@trimpas.omnitel.net...
> o tarkim tas ismislas, kur su spinatais ir varske, irgi vadinasi lazanija?
> kazkokioj uzeigoj valgiau - skonis fantastiskas!
>
> "ExDi" <exdigi@gmail.com> wrote in message 
> news:hbp69k$5iv$1@trimpas.omnitel.net...
>> Na as darau pagal si recepta:
>>
>> 1 pakelio lazanijos lakštų (500 g.), 300 g. Parmezano sūrio;
>> Bolonese padažui:
>> 1 didesnis svogūnas, 1 didelė morka, skiltelė česnako, 300 g. faršo 
>> (galima
>> 150 g. kiaulienos ir 150 g. jautienos), 15 g. džiovintų grybų arba 200 g.
>> pievagrybių, 0.5 stiklinės balto vyno, 0.5 stiklinės vandens, 3 šaukštai
>> pomidorų pastos, 75 g. sviesto, prieskonių ir druskos;
>> Bechamel padažui:
>> 50 g. sviesto, 50 g. miltų, 900 ml pieno, malto muskato.
>>
>> Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo 
>> puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę 
>> morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, 
>> susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirkyti 
>> vandenyje).Viskas šiek tiek apkepama. Tada  atskirai į stiklinę įpilama 
>> puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaišoma su 3 
>> valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą 
>> su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, 
>> pipirais, druska, raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti 
>> vandens pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 
>> minutes.
>> Padažas turi būti tirštas.
>>
>> Bechamel padažas gaminamas taip : Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami
>> miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas 
>> pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių 
>> pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.
>>
>> Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po 
>> vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių. Aliejumi ar 
>> sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps lazanijos 
>> lakštai. Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to 
>> Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, 
>> sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu 
>> tepamas Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po 
>> mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių 
>> C įkaitintą į orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 
>> minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.
>>
>
>