Tema: Re: Lazanija
Autorius: cool
Data: 2009-10-23 09:17:45
+
šitas išbandytas
tikrai labai skani lazanija gaunasi

"ExDi" <exdigi@gmail.com> parašė naujienų 
pranešime:hbp69k$5iv$1@trimpas.omnitel.net...
> Na as darau pagal si recepta:
>
> 1 pakelio lazanijos lakštų (500 g.), 300 g. Parmezano sūrio;
> Bolonese padažui:
> 1 didesnis svogūnas, 1 didelė morka, skiltelė česnako, 300 g. faršo 
> (galima
> 150 g. kiaulienos ir 150 g. jautienos), 15 g. džiovintų grybų arba 200 g.
> pievagrybių, 0.5 stiklinės balto vyno, 0.5 stiklinės vandens, 3 šaukštai
> pomidorų pastos, 75 g. sviesto, prieskonių ir druskos;
> Bechamel padažui:
> 50 g. sviesto, 50 g. miltų, 900 ml pieno, malto muskato.
>
> Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo 
> puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę 
> morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, 
> susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirkyti 
> vandenyje).Viskas šiek tiek apkepama. Tada  atskirai į stiklinę įpilama 
> puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaišoma su 3 
> valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą 
> su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, 
> pipirais, druska, raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens 
> pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 minutes.
> Padažas turi būti tirštas.
>
> Bechamel padažas gaminamas taip : Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami
> miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas 
> pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių 
> pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.
>
> Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po 
> vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių. Aliejumi ar 
> sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps lazanijos 
> lakštai. Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to 
> Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, 
> sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu 
> tepamas Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po 
> mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių 
> C įkaitintą į orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 
> minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.
>