Tema: Re: Lazanija
Autorius: Feniksas
Data: 2009-11-03 23:32:11
o tarkim tas ismislas, kur su spinatais ir varske, irgi vadinasi 
lazanija?
kazkokioj uzeigoj valgiau - skonis fantastiskas!

"ExDi" <exdigi@gmail.com> wrote in message 
news:hbp69k$5iv$1@trimpas.omnitel.net...
> Na as darau pagal si recepta:
>
> 1 pakelio lazanijos lakštų (500 g.), 300 g. Parmezano sūrio;
> Bolonese padažui:
> 1 didesnis svogūnas, 1 didelė morka, skiltelė česnako, 300 g. faršo 
> (galima
> 150 g. kiaulienos ir 150 g. jautienos), 15 g. džiovintų grybų arba 
> 200 g.
> pievagrybių, 0.5 stiklinės balto vyno, 0.5 stiklinės vandens, 3 
> šaukštai
> pomidorų pastos, 75 g. sviesto, prieskonių ir druskos;
> Bechamel padažui:
> 50 g. sviesto, 50 g. miltų, 900 ml pieno, malto muskato.
>
> Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio 
> didumo puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę 
> trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas 
> faršas, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai 
> išmirkyti vandenyje).Viskas šiek tiek apkepama. Tada  atskirai į 
> stiklinę įpilama puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens 
> ir sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas 
> skystis supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama 
> prieskoniais (baziliku, pipirais, druska, raudonąja paprika ir kt.) 
> ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), 
> viskas kepama apie 30-45 minutes.
> Padažas turi būti tirštas.
>
> Bechamel padažas gaminamas taip : Ištirpinamas sviestas, jame 
> apkepinami
> miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas 
> pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių 
> pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą 
> pieną.
>
> Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti 
> dedami po vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant 
> lėkščių. Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai 
> įsitikinus, kad tilps lazanijos lakštai. Dedami lazanijos lakštai, 
> kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padažu, pabarstoma 
> tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos 
> lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas Bechamel 
> padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą gabalėlį 
> sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C 
> įkaitintą į orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 
> 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.
>