Tema: Re: Kinietiski maistai
Autorius: Baubas
Data: 2009-10-28 16:50:52
1. Pjaustau nedideliais gabaliukais, smulkesniais nei saslykui, panasiai 
kaip plovui. Sriuba vis tik.
2. Kiausini isplaki ir plona srovele pili i smarkiai maisoma sriuba.

"ig" <stop@spam.lt> wrote in message 
news:hc9gk8$buh$1@trimpas.omnitel.net...
> aciu labai, dar keli klausimai.
>
> Kaip vistiena pjaustyt siaudeliais :) Man tai kuo smulkiau pjaustau tuo 
> labiau kose gaunas (jie krutinele bandau smulkint).
> O esu mates tiek vistienos tiek  jautienos gabaliukus isvis tokius 
> kubiukus kokie 4mm dydzio.... Tai esu uztikes kad ispradziu isverda gabala 
> o po to supjausto ir dar nupliko ir nupila verdanciu vandeniu pries dedant 
> i sultini.... Gal sita vieta kas gali pakomentuot ?
>
> Ir kiausinius daugumoj raso, kad isplaka ir ileidzia, ir esu mates pas 
> dauguma kinieciu tokie omleto pusgabaliukai plaukioja, man tai labai 
> nepatinka, o patinka kai buna tik baltymas, ir labai labai gerai 
> pasiskirstes po skystima, tokie siuliukai praktiskai, be jokiu gabaliuku. 
> Tai cia kazkaip tas pat ileidimas svarbus, kaip maisyt, kur pilt (centras, 
> sonas?) ar pries tai "isukt" sriuba ar pradet maisyt po to... ar pilant 
> maisyt.
>
>
> .
> "Baubas" <ricardas@eurofila.TRINTI.com> wrote in message 
> news:hc9flf$a8n$1@trimpas.omnitel.net...
>> Baubo kinietisko stiliaus sriuba
>>
>> Perskaiciau daug receptu, is kuriu filosofijos ir pas mus randamu 
>> ingredientu verdu toki varianta:
>>
>> Imu dvieju rusiu grybus: tuos baltuosius, kurie siek tiek kvepia actu ir 
>> ausiagrybius
>> (cloud years, jokiu budu ne shitake). Abieju ju buna IKI prekybos 
>> centruose. Dideliam puodui imu po viena gryba is dvieju, esanciu 
>> pakelyje. Siuo metu tu ausiagrybiu kaip ir nerandu, tai naudoti galima 
>> vien baltus. Grybus uzmerkiu pusvalandziui.
>>
>> Is kauliuku isverdu sultini. Gali buti vistienos, gali buti jautienos 
>> kauliukai.
>>
>> Imu mesa: kiauliena arba vistiena, supjaustau siaudeliais. Vok puode 
>> (koks is tikro ten pas mane vok. Karikatura ir tiek :-)
>> Manau tas pats butu ir paprastoje keptuveje)  ikaitinu siek tiek aliejaus 
>> ir kepinu mesa. Geriausiai butu ta dary sezamo aliejuje,
>> bet jis per brangus, todel alieju maisau, sezamo ipildamas kiek negaila. 
>> Turiu siek tiek aliejaus su astriaja paprika, tai cia jis irgi labai 
>> tinka.
>> Kai mesa jau isleidzia savo sultis, dedu smulkiai pjaustyto imbiero, 
>> bambuku ugliu, sojos padazo. Kepu kol mesa iskepa.
>> Jei reikia, siek tiek ipilu sultinio, kad neprisviltu.
>>
>> Ismirkusius grybus supjaustau siaudeliais, ismesdamas sukietejusias 
>> vietas (kotelius). Grybus ir keptuves turini verciu i sultini.
>> Pagal tirstuma pripilu vandens. Virti reikia mazdaug pusvalandi. Kai 
>> uzverda, pradedu reguliuti astruma ir rugstuma.
>> Astrumo siek tiek ateina is keptuves, o jei reikia daugiau, dedu 
>> raudonosios astriosios paprikos.
>> Rugstumui rekomenduoja naudoti ryziu acta, bet man puikiausiai tinka ir 
>> turimas actas. Nepajutau jokio skirtumo.
>> Sriuba turi buti astri ir rugsti (pagal kiekvieno gamintojo skoni). 
>> Baigiant virti sriuba patirstinu kukuruzu miltais arba krakmolu.
>> Visai pries pabaiga dideliam puodui imu pora-trejeta zaliu kiausiniu, 
>> juos mikseriu ismaisau ir leta srovele supilu i sriuba.
>> Kai sriuba uzverda - baigta.
>>
>> Skanaus!
>>
>>
>> "ig" <stop@spam.lt> wrote in message 
>> news:hc7s19$fmm$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Pabandziau paziurinet receptu, bet lietuviskai neka radau... gal kas is 
>>> cia esanciu galetu pasidalinti pora savo bandytais ?
>>>
>>> Ypac domina sriubos, ypac astriai surios pvz kalmaru, arba astri tirsta 
>>> pomidorine su plaktu kiausiniu.
>>> Na tarkim as susifantazuosiu ka det, bet neturiu pagrindu kaip mesa 
>>> paruost, kiek krakmolo ant kiek sultinio det ir pan., arba kaip tapati 
>>> kaiusini ten ismakaluot.
>>>
>>> aciu uz patarimus.
>>
>>
>