Tema: Re: rekomenduokit knyga
Autorius: Kestas
Data: 2009-11-08 23:30:42
> Tojest pinigo vertė per krizę pakilo, o turtas atpigo. To seniai nematėme ir nemokam tokiom sąlygom gyvent, bet esam priversti.

kai kurie zmones teigia atvirksciai - tai per krize pinigas buvo nuvertejes, o kai kurios prekes - pervertintos. pinigu buvo kiek nori - eini i banka ir pasiimi. JAV buvo kone dar blogiau, nei pas mus - ten bankai galejo imti is centrinio banko uz juokingas palukanas ir duoti i visas puses belekokiems ubagams, perkantiems dvieju aukstu namus uz belekokia kaina. pas mus pinigu spausdinimo masinos vaidmeni atliko skandinavu bankai, bet vis tiek tu pinigu buvo nors kose virk, o realaus turto - zenkliai maziau. tai yra krize. o dabar jau nebe krize, dabar pagirios. daiktu verte pradejo arteti prie realios, pinigu upes pritvenktos (bent jau pas mus, JAV ir toliau spausdina, bet ju protu nesuprasi...). kitaip tariant, krizes pikas Lietuvoje buvo pries pora metu, kai kainos buvo nezmoniskos ir Vyriausybe leido negalvodama, tame tarpe ir priimdama labai prasmatnius ilgalaikius socialinius isipareigojimus (kurie dabar akmuo ant Sodros kaklo). dabar ne krize, o pagirios po jos. asmeniskai laikau toki poziuri labai neprastu ir pavydziu zmonems, kurie, kai kiti aplink mate tik ekonomikos kilima, sugebejo izvelgti krize.. aisku, tokiu zmoniu buvo smarkiai per mazai ir tie pelningi savamoksliai gyvenimo guru kogero i ju buri nepatenka ;)
beje, jeigu dar yra nemaciusiu, kaip du britu komikai pernai interpretavo finansu krize, siulau paziureti:
http://www.youtube.com/watch?v=mzJmTCYmo9g&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=hXBcmqwTV9s&feature=related
is karto prisimenu nekuriuos labai aukstus "musu" banku tarnautojus (tiksliau, viena svedu banko tarnautoja, kuris vos netapo kandidatu i Prezidentus ;)))), apsimetinejancius del visuomenes intereso kovojanciais ekonomistais, periodiskai kvalifikuotai nustatydavusiais, kad nekilnojamo turto kaina "yra pernelyg zema ir tikrai dar kils". 

jeigu norite daugiau britu bajeriu sia tema, paieskokit "where did all the money go". beje, tie du komikai labai nebanaliai ir juokingai varte ir krize Irake bei kitus panasius reikalus., yra youtube..