Tema: Re: Lenkija ir zalia saliarka
Autorius: Toxis@ze_yvil_place
Data: 2009-08-07 15:55:17
"Tomas" <nera@meilo.lt> wrote in message news:h5h3gd$peu$1@trimpas.omnitel.net...
> Kodel pats..? Moketi tiesiogiai specialistams, kam tas besotis aparatas. 
> Moket ish sutaupytu beprasmishkiems mokesciams pinigu, ir moketi tada, kada 
> reikia.
o prarades darba, ar ishejes i pencija matyt nusishautum, nes taves niekas nebesaugotu, nebegydytu, tavo vaiku nebemokytu, nebegydytu, nebesaugotu.

> O beje, kokius mokslinius atradimus daro kad ir koks.... 
> A.Valinskas..? Anksciau ji matyt per TV daugumai zhmoniu bent jau smagu 
> buvo, o dabar..?

O ka jis gydo? Ai pala, mes nevisai suprantam apie ka kalbam, tixliai - carry on!


> Kas blogo nutiktu gydytojams, jei gautu tuos pinigus ne per 
> aplinkui, o tiesiogiai..? 

Ar tu tikrai su mielu noru moektum _PILNA_ KAINA_ uz visas ligas? Atsimink, kad dabar, kol esi jaunas, tavo ligos kainuoja nedaug, bet kai tau prireiks operaciju, o dar jei kokiu shirdies stimuliatoriu, ar dirbtiniu shirdzhiu, persodinimu ir pan.. Ar tu isivaizduoji, kokia yra tokiu operaciju kaina? Ar tu tiesiog kaip eilinis 8 klasiu ishsilavinima turintis shaltkalvis rekauji, nes tu pats protingiausias? Ar skaichiavai, KIEK tau kainuotu tas pats tavo namo uzhgesinimas, saugojimas, operacijos, mokymai ir pan.. Ash nenoriu but piktas, pagiezhingas, ar kandus, bet susumavus tavo posto logika, tavo alga matyt yra kokiu ~2/2.5-3klt. Nemokedamas mokeschiu (jei tu juos dabar moki, tobish jei tavo alga yra normali balta) gautum ~ 3.2-3.9Klt (chia su salyga, jei gauni balta alga, jei, kaip greichiausiai ir yra, tu gauni juoda alga - TAI APIE KA TU BLE CHIA PUTOJIESI?! Uzh tavo vaikus, uzh tavo gydyma ir uzh tavo sauguma ir taip moka kiti, pvz ash. - taigi gryzhtam prie skaichiu. Shirdies operacija (o kadangi tu esi vyras, didele tikimybe, kad gyvenime tau jos prireiks) grubiai kainuoja 25k$ (~ 60k lt) taigi sutaupydamas tuos 700-900 lt nuo sumoketu mokeschiu tu vien shirdies operacijai (1nai) turetum taupyt ~ 6 metus, nemokedamas nieko uzh savo sauguma, uzh savo vaiku mokyma, uzh savo pencininku tevu ishlaikyma, uzh kelius uzh nieka...
dar kart -  APIE KA TU BLET KLIEDI OBUOLY?

atsiprashau, bet mane kartais ishveda ish kantrybes visishkas zhmoniu tupumas ir isivaizdavimas, kokie jie yra protingi.

>Gi dalis ju dirba privaciai, ir nieko, gyvena, ir 
> kaip tik tie skundziasi mazhiau nei biudzhetnikai. O tukstancius valdininku 
> galima butu pakreipt daryt ka nors naudingo, kad kurtu produkta, o ne sh.. 
> maltu ir pridetine verte augintu.