Tema: Re: Skanaus :)
Autorius: Gintas
Data: 2010-02-02 15:11:28
dekui. 

"bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message news:hk97s6$nv2$1@trimpas.omnitel.net...
> neismetam nieko. Gaunam su visom zarnom (isplautos), subproduktais. Imant buna tik isskrosta ir perpjauta per puse.
> 
> Kanopos ir galva - saltienai.
> Kumpiai - kepimui.
> Blauzda/karka - vyniotiniui
> Stuburo dalis su nugarine ir siek tiek odos - karbonadui su kauliuku arba kepimui gabale. Sonkauliai su visa sonine sikart irgi gabalais kepimui orkaiteje suejo.
> Visa normali mesa  issipjausto dideliais gabalais - kepam ar po to supjauscius guliasui.
> Visa prastesne mesa, negausus lasiniai - sumalama i farsa. Farsas buna liesokas, nes tokio svorio dar mazai riebalo turi.
> Subproduktai isvirus sumalami ir sumaisius su farsu i desreles virimui.
> Taukine ir dar kazkurie riebalai sumalami ir issiverdam spirguciu.
> Zarnos - vedarams. Skrandis ten pat.
> Smegenys - pakepinamos su svoguniuku.
> Kraujas, jei imu - kraujiniams vedarams arba bandai (is esmes tas pats idaras, tik iskeptas ne zarnoje, o talpoje)
> Negausius kaulus apgrauzia suo. Odos, sausgysles, pleves keliauja nelabai pavalgantiems kaimynu suniui ir katei :)
> 
> Pas mus 210 l saldymo deze, tad i ja sutelpa ir vasaros gerybes, ir visa kiaule. Dar po saldytuvu ~80 l kamera.
> Imi astru peili ir tiek to darbo. Aisku, jei rimtesnio svorio, tai is nugarines galima kumpius rukyt, lasinius sudyt/rukyt, desru prisidaryt. Musu atveju nieko tokio neiseina, o ir nebandom, nes problemos tiek su paruosimu (reik vesios vietos sudymui, desru brandinimui), tiek su isrukytos produkcijos laikymu. 
> 
> "Gintas" <netikras@adresas.lt> wrote in message news:hk951l$j77$1@trimpas.omnitel.net...
>> mane, ziopla, prigasdino, kad is kiaules nori nenori-reik daug saltienos gamint. Tipo nesilaiko ilgai, o ir valgyt pabos. Atseit bent jau visa galva reik i saldikli grust. Galetum pasidalint patirtimi-ka is kiaules prigaminat.Ar daug likuciu ismetat?  Zinociau kurlink kalba kreipt, atejus mesos tvarkytojai :)
>> 
>