Tema: Re: Skanaus :)
Autorius: bzik
Data: 2010-02-02 15:04:06
neismetam nieko. Gaunam su visom zarnom (isplautos), subproduktais. Imant buna tik isskrosta ir perpjauta per puse.

Kanopos ir galva - saltienai.
Kumpiai - kepimui.
Blauzda/karka - vyniotiniui
Stuburo dalis su nugarine ir siek tiek odos - karbonadui su kauliuku arba kepimui gabale. Sonkauliai su visa sonine sikart irgi gabalais kepimui orkaiteje suejo.
Visa normali mesa  issipjausto dideliais gabalais - kepam ar po to supjauscius guliasui.
Visa prastesne mesa, negausus lasiniai - sumalama i farsa. Farsas buna liesokas, nes tokio svorio dar mazai riebalo turi.
Subproduktai isvirus sumalami ir sumaisius su farsu i desreles virimui.
Taukine ir dar kazkurie riebalai sumalami ir issiverdam spirguciu.
Zarnos - vedarams. Skrandis ten pat.
Smegenys - pakepinamos su svoguniuku.
Kraujas, jei imu - kraujiniams vedarams arba bandai (is esmes tas pats idaras, tik iskeptas ne zarnoje, o talpoje)
Negausius kaulus apgrauzia suo. Odos, sausgysles, pleves keliauja nelabai pavalgantiems kaimynu suniui ir katei :)

Pas mus 210 l saldymo deze, tad i ja sutelpa ir vasaros gerybes, ir visa kiaule. Dar po saldytuvu ~80 l kamera.
Imi astru peili ir tiek to darbo. Aisku, jei rimtesnio svorio, tai is nugarines galima kumpius rukyt, lasinius sudyt/rukyt, desru prisidaryt. Musu atveju nieko tokio neiseina, o ir nebandom, nes problemos tiek su paruosimu (reik vesios vietos sudymui, desru brandinimui), tiek su isrukytos produkcijos laikymu. 

"Gintas" <netikras@adresas.lt> wrote in message news:hk951l$j77$1@trimpas.omnitel.net...
> mane, ziopla, prigasdino, kad is kiaules nori nenori-reik daug saltienos gamint. Tipo nesilaiko ilgai, o ir valgyt pabos. Atseit bent jau visa galva reik i saldikli grust. Galetum pasidalint patirtimi-ka is kiaules prigaminat.Ar daug likuciu ismetat?  Zinociau kurlink kalba kreipt, atejus mesos tvarkytojai :)
>