Tema: PostrgreSQL 1 ispudis
Autorius: Jornada Del Muerto
Data: 2010-05-10 16:27:59
1 Ispudis naudojant pgAdmin

1. Radau View'us ir Funkcijas, o proceduru neradau, bet speju greiciausia cia funkcijos ir bus proceduros ir funkcijos lyginant su MSSQL?

2. Na dar radau daug visko idomaus ipac su "FTS *" matau kad DB isvystyta ir ne is tu kur nieko nezinodamas prisedes per valanda kazka padarai, bent jau isnaudojant 50% DBVS galimybiu...

3. Kuriau lenta tai pasigedau tarp tikrai daug daugiau lauku tipu nei kitur nvarchar (unicode varchar), bet kadangi db kuriau UTF8 ar teisingai speju kad jos varchar bus unicodiniai ? tipo jei bus varchar(10) tai eis irasyt 10 unicodiniu simboliu? na MSSQL kiek manau isirasytu tai 1 simbolis kaip keli jei naudojamas ne nvarchar...

4. Ir is viso ju varchar tai: "character varying" siek tiek neiprasta :) nu bet cia ne tragedija

5. Kuriant lentele su pgAdmin matau viena is tabu "Inherits" kuris labai stipriai sudomino mane, idomu ka tai reiskia? gal cia kokios tai OOP db uzuomazgos pagal architektura:

Code CLASS == Database table
Object instance of class = database record

Ivertinant tolesni objektu klasiu nuveldejima ir pletima ?

Aka:

class DBObject {
    public int _id;
}


create table Objects {
    _id integer
}

class DBNamedObject : DBObject {
    string name;
}

-- cia improvizuoju --
create table namedObjs : Objects {
    name varchar(100)
} 

ar cia inherits kazkas kito ? jei butu tai tai butu aisku liuks :) teke dirbt su tokios rusies sistemom...

6. Neradau kaip PK ar Auto increment uzdet id laukui :) cia kazkaip su domenais zaist reik ? (p.s. pagrinde dirbes su MSSQL, MySQL, SQLite, MSAccess ir pan - kur laukui lengvai nurodomas autoincrement kaip viena savybiu)