Tema: Re: Informaciniai karai, koduojantys zmones ismirimui
Autorius: trickyvic
Data: 2011-06-15 12:30:11
+1000000 melejonu tasku, tau kolega

Tolminkiemis wrote:
> "bet_kas"
>> "Alvidon"
>>>  Lietuva išniks.
>  
>> O jei rimtai, tai... jūs kliedite garsiai. Yra liberalizmas (o dar žiauriau
>> - LT bujojantis libertarizmas), kurį jūs propaguojate.
> 
> ..scenarijus, kuris rėmėsi pačiu brutaliausiu ir egoistiškiausiu kapitalizmu. Jį jau tada, gerą dešimtmetį, bandė diegti neoliberalai, o JAV neokonservatoriai. Jo esmė – žmonių prigimtinis gobšumas ir laisvos rinkos suabsoliutinimas.
> 
> „Šoko doktrina“. „Teisė į neribotą pelno siekimą visada buvo neokonservatorių ideologijos pagrindas.
> 
> Tokios reprezentatyvios pasaulinės institucijos kaip Pasaulio bankas, Tarptautinis valiutos fondas (TVF) pastaruosius tris dešimtmečius veda priverstinį fundamentalaus kapitalizmo diegimą apeinant demokratinius sprendimų priėmimo kelius.
> 
> Taip įvyko ir Lietuvoje. Kai nemokšiškai, iškart buvo paleistos rinkos kainos, praktiškai atsisakant bet kokio valstybės reguliavimo. Tai neišvengiamai sukėlė hiperinfliaciją ir įvarė šoką gyventojams. Čia pat buvo pareikalauta nedelsiamo privatizavimo ir  taip jau mažų algų įšaldymo bei sienų atidarymo užsienio prekėms.
> 
>  Vėliau jau premjerai G.Vagnorius ir A.Šleževičius nežiūrint jų skirtingų partiškumų pasinaudojo šia sistema,  per ją Lietuvoje susikurtų kriminalizuotų turčių klasė, o du trečdaliai šalies liktų skurdžiais.
> 
> Jei norite – žaiskite demokratiją. Ko jūs norite?
>