Tema: Medis garazu bendrijoje
Autorius: Gintas
Data: 2015-03-23 19:38:29
Uzaugo kokiu 4m dailus klevas palei (0,5m) garazu bendrijos tvora.  Kitoje tvoros puseje-nuosavas zmogaus sklypas.  Tikiu, kad lapai galejo pakliut ir i to zmogaus sklypa. Zodziu-atvare tas zmogus ir nupjove ta kleva niekam nieko neaiskines. Kadangi buvo kas mate-buvo informuota policija, si isiaiskinusi, kad tai  del medzio-perdave gamtos apsaugos skyriui. Blogieciui paskirta bauda ir nuostoliu atlyginimas-viso 700lt. Sumokejo. Bauda nukeliavo i LR biudzeta, is kurio kazkur  kazkas kazka atsodinima.  Bendrija kamputyje ruko :) Medzio neber. Gandai sklinda, kad zmogelis nori savo tvoroje pasidaryt vartus ir per bendrijos teritorija (neaptverta ji)-vazinet i savo skype papildoma garaza. Medis tam ir trukde. 

Klausimas: a) ar nupjautas medis savivaldybes nuostolis ar bendrijos? Garazu savininkai 35m moka savivaldybei zemes mokesti uz isnuomuota sklypa garazams. O medis kieno, jei jis garantuotai isaugo jau po to, kai buvo issinuomuota skypas? Vedu prie to, ar uz medzio nupjovima-blogietis neturejo atlyginti bendrijai, o ne savivaldybei? 
b) Jei gandai pasitvirtins, kaip imanomo pigiau tam sutrukdyt? Ikasti betonini stulpiuka  gali nepakakti, nes stulpiuka israut dar pigiau ir greiciau nei medi nupjaut

Dekui uz dalykiskas nuomones.