Tema: Re: Kapiniu vandalai
Autorius: lingus
Data: 2010-04-13 16:10:52
true true...

Vasaris wrote:
> "girc" <kapkap@omni.lt> wrote in message news:hpsamt$eov$1@trimpas.omnitel.net...
>> Vat idomu kokia tikimybe susigrazinti patirtus nuostolius? Byla turbut tesis 
>> amzinybe su visom ekspertizem.
>> http://www.kedainietis.lt/kedainiai-naujienos/naujienos/kauno-kapinese-isvartyti-paminklai/
> 
> Jokia. Ir nuostoliai ne patirti, o sukurti dirbtinai, atliekant dirbtini fetisiska elgesi.
> 
> Nes vyks stai kas - zmones vietoje to, kad artimiesiems gyviems esant, pinigus naudotu pagal paskiri (savo ir ju labui), savo "meile" sukisa i marmura, ir "sodelius", priedo uz atitinkama sklypo kaina, atitinkama atributika, "privalomas" ceremonijas ir pan.
> 
> Nepasiturinciu seimu vaikai, be jokios abejones, nesupranta, kokio velnio, kad vietoje to, kad pinigai butu paleisti i apyvarta/ekonomika, tame tarpe ir ju aplinka, be abejo naikina "kapitalizma", ir tai, kas akivaizdziai dirbtina.
> 
> T.y. sielvartas ir netekties jausmas atimamas is zmogaus, kaip normali [laikina] dvasine busena, ir paverciamas ekonominiu brukalu, kuri teikia pakasynu imones, valstybe, religines institucijos. Kad tai yra visiskai dirbtina - matome is to, kad vietoje "sielu kalnelio", prie kurio zmogus eidavo parymoti ir pagalvoti apie isejusius, turime nepriziuretus kapus ir po 10-20 metu "ant virsaus" vykdomus perlaidojimus, taip pat neribota kapiniu ploto pletra, amzinas transporto problemas per "privalomas" sventes.
> 
> Lietuviai nuo amziu savo mirusiuosius degindavo - grazindavo i gamtos cikla, o atmindavo geru vardu, gerus nudirbtus darbus minedami, bendrus nutikimus ir istorijas pasakodami, gi ir patys paveldedami amatus / profesijas / ukius / gyvenimo buda.