Tema: Re: tevystes motinystes ismoka
Autorius: ROOTS
Data: 2009-01-12 17:28:06
http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/article.php?id=20017748
cia truputi raso, tik neraso konkreciai kiek ir kaip nuskaiciuoja, tiesiog priskaiciuoja tuos 6% raso
Bl kazkoks bardakas, nervai nelaiko.

"T:)" <durniu@laivas.lt> wrote in message news:gkfjsk$etb$1@trimpas.omnitel.net...
> neteisingai aiskina, arba ne taip supratai. Gruodzio menesio pasalpa ismokama 2009 sausio apsimoekstiniti turtu taip: 15 proc gpm + 9 proc sveikatos draudimo mokescio (o gal 6 nepamenu). Sveikatos draudimo mokesti skaiciuoja pagal pinigu gavimo principa (kaip ir gpm), todel kad tai ne su darbo santykiais gaunamos pajamos (tipo pasalpa - kitos pajamos). O gpm tarifas tikrai turi buti 15 proc.
> 
> 
> T:)
> 
> 
> "ROOTS" <roots@dtiltas.lt> wrote in message news:gkfdev$26b$1@trimpas.omnitel.net...
>> Tevystes motinystes atostogos. Sodra aiskina, kad kadangi uz gruodzio menesi pinigai ismokami sausi, todel papildomai bus nuskaiciuoti 6% sodrai, nes 2009 metais ismokami pinigai ir jau yra naujas atskirtas mokestis 6%. Tipo uz gruodi atskaiciuos praeitu metu 24%(kuirame yra tie 6% dar neatskirti) plius naujuosius atskirtus 6%, o jau uz sausi bus vel normaliai atskaiciuojama pagal naujus % ir jie nebesidubliuos.
>> As nesupratau sito bajerio, pipec du kartus ta pati praktiskai atskaiciuoja. Ir kodel uz gruodi pinigams pritaiko ir senus mokescius ir naujus :/ man kakzo galvoj nesusidelioja sita situacija. Apvagineja vidury dienos nagla morda :/