Tema: Re: pakomentuokit situacija
Autorius: Johnas
Data: 2009-01-09 16:51:59
Manau, įrodinėčiau taip:


LIETUVOS RESPUBLIKOS

K E L I Ų

ĮSTATYMAS


2 straipsnis. Pagrindinės Įstatymo sąvokos

2. Gatvė – kelias ar jo ruožas, esantis miesto ar kaimo gyvenamosios vietovės teritorijoje, paprastai turintis pavadinimą.

3. Kelias – inžinerinis statinys, skirtas transporto priemonių ir pėsčiųjų eismui. Kelią sudaro žemės sankasa, važiuojamoji dalis, kelkraščiai, skiriamoji juosta, kelio grioviai, sankryžos, autobusų sustojimo aikštelės, poilsio aikštelės, pėsčiųjų ir dviračių takai, kelio statiniai, techninės eismo reguliavimo priemonės, želdynai, esantys kelio juostoje, kelio oro sąlygų stebėjimo ir transporto eismo apskaitos, apšvietimo bei kiti įrenginiai su šių objektų užimama žeme.

4. Kelio apsaugos zona – abipus kelio nustatyto pločio žemės juosta, kurioje ribojama ūkinė veikla. 

5. Kelio briauna – kelkraščio ir žemės sankasos šlaito plokštumų susikirtimo linija.

6. Kelio juosta – žemės juosta, kurioje nutiestas arba tiesiamas kelias.

7. Kelio kategorija – rodiklis, nustatantis kelio techninius parametrus bendrame kelių tinkle (kelio ir jo statinių matmenis, eismo juostų skaičių, sankryžų tipą, eismo pralaidumą ir kita).

8. Kelio priežiūra – nuolatiniai kelio darbai siekiant užtikrinti saugų eismą ir numatytą kelio bei jo statinių tarnavimo laiką.

9. Kelio rekonstravimas – statybos rūšis, kurios tikslas iš esmės pertvarkyti esamą kelią ar jo statinius.

10. Kelio savininkas – valstybė, savivaldybės, juridinis ar fizinis asmuo, kuriam kelias priklauso nuosavybės teise.

11. Kelio statiniai – visa tai, kas sukurta projektavimo, tiesimo, statybos, rekonstravimo, taisymo (remonto) ir priežiūros darbais, naudojant statybos medžiagas, gaminius, dirbinius, produktus, ir yra tvirtai sujungta su žeme (tiltai, viadukai, estakados, pralaidos ir kita).

3 straipsnis. Kelių suskirstymas pagal reikšmę

1. Keliai, atsižvelgiant į transporto priemonių eismo pralaidumą, socialinę ir ekonominę jų reikšmę, skirstomi į valstybinės reikšmės ir vietinės reikšmės kelius.

3. Vietinės reikšmės keliai naudojami vietiniam susisiekimui ir skirstomi į: 

1) viešuosius kelius. Tai keliai, jungiantys rajoninius kelius, gyvenamąsias vietoves, sąvartynus, rekreacijos objektus, lankomus gamtos, kultūros paminklus, bei gatvės gyvenamosiose vietovėse ir kiti keliai, nepriskirti valstybinės reikšmės keliams;

2) vidaus kelius. Tai juridinių ir (ar) fizinių asmenų reikmėms naudojami keliai (miškų, nacionalinių parkų, valstybės saugomų teritorijų, pasienio, karjerų, privažiavimo prie hidrotechninių įrenginių, ribotų teritorijų – kiemų keliai ir visi kiti keliai, nepriskirti viešiesiems keliams). 


------------------
ir taip toliau tame įstatyme.
o taip pat:


LIETUVOS RESPUBLIKOS

SAUGAUS EISMO AUTOMOBILIŲ KELIAIS

ĮSTATYMAS

2 straipsnis. Pagrindinės šio įstatymo sąvokos

4. Automobilių kelias – visas viešajam eismui naudojamo kelio ar gatvės ploto paviršius.



---------------------

Tuo pačiu galima įrodinėti pasitelkiant ir sekančias normas, pvz:

8. Dviračių takas – dviračių eismui skirtas KELIAS arba KELIO dalis, pažymėti kelio ženklu „Dviračių takas“, kuriuose motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas. Dviračių takas privalo būti atskirtas nuo kelio ar jo dalių kelio ženklais arba kelio inžinerinėmis priemonėmis. 

Eismo dalyvis – KELIŲ eisme dalyvaujantis asmuo (vairuotojas, pėsčiasis, keleivis).

22. Kelyje dirbantis asmuo – asmuo, taisantis ar prižiūrintis kelią, technines eismo reguliavimo priemones, reguliuojantis ir kontroliuojantis eismą, šalinantis nuo kelio arba aptveriantis priverstinai sustojusią transporto priemonę ar KITOKIĄ KLIŪTĮ, likviduojantis eismo įvykio ar kito nelaimingo atsitikimo padarinius, atliekantis kitus gelbėjimo darbus, teikiantis medicinos pagalbą kelyje esančiam eismo įvykyje nukentėjusiam asmeniui ar kitam asmeniui, kuriam reikalinga medicinos pagalba. 



Taigi, jei paklaustum, kas yra kelio važuiojamoji dalis - būtų kitas atsakymas. O kelias yra kelias. Kelelis tolimas.



Johnas





"Faktas" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message news:gk7jgr$oap$1@trimpas.omnitel.net...
> 
> "Johnas" <johnas@kazhkur.com> wrote in message news:gk7jf4$o80$1@trimpas.omnitel.net...
> > Taip, kiemas yra kelias.
> 
> įrodyk.
>