nugi varškėčių receptas, būtinai su kiaušu ir miltų daugiau, arba mirkytos
bandelės įmaišyti. Pailgą dešrelę suformuoji ant medinio iešmo (ilgo), dedi
ant grotelių. Valgoma nuo pagaliuko, kaip ledai, pasidažant į jogurtą arba
uogienę. Kiek laiko kepti, čia jau eksperimento reikalas, po pirmo karto
žinosi niuansus :) Žodžiu, visos žarijos, likusios nuo šašlo, buvo pradžiai
sušluojamos į vieną vietą (apkepimui), po to paskleidžiamos. Fintas - tešla
turi būti kietoka, grotelės gerai įkaitusios, (galima pateplioti aliejumi),
tada nelips. Bet iš lietuviškos varškės arba varškės sūrio išeina labai
gerai. Mes vaikams darydavom iš pradžių faršo kukulį ant iešmelio ("mėsytės
ledai"), o desertui varškėtį ("varškytės ledai")
"tds" <no@email.com> wrote in message
news:h3hcvd$v3a$1@trimpas.omnitel.net...
> varskeciai kepti ant iesmo? chm, galima recepta? savaitgali bus isbandyta
> :)