Tema: Re: Marinuoti baravykai + krevetes
Autorius: Daiva D.
Data: 2009-05-14 21:32:58
Ačiū, išsisaugojau.
Manau, didžiausia problema man bus rasti vėsią vietą :(

"Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message news:guhnen$r7u$1@trimpas.omnitel.net...
> 
> "Delfinas_work" <pagrindas @ gmail.com> wrote in message 
> news:guhjsm$mkk$1@trimpas.omnitel.net...
>> Kaip raugiate grybus?
> 
> Yra 2 variantai: vienas kai raugiami apvirti grybai ir antrasis,kai raugiami 
> sviezi mirkyti grybai.
> Taigi,1-a karta su druska apvirtas 
> zaliuokes,gruzdus,kalpokus,vilnones,umedes ar rudmeses sluoksniais dedame i 
> neistrupejusi emaliuota puoda ar molini inda,ant jo beriame paskulkinta 
> cesnako skiltele,dedame krapu stiebus;vel grybai ir vel cesnakai su krapu 
> stiebais ir taip sluoksniuojam.Ant virsaus dedame svaria linine arba 
> medvilnine skepetaite ir prispaudziame viska svoriu.Jei tai bus akmuo,tai ji 
> gerai isplaukite arba idekite i polietilenini maiseli.Pastatome vesioje 
> vietoje.
> Mazdaug po 10-14 dienu galima valgyt.
> Tiesa sakant,man skaniausia kai grybai buna mirkyti.Tada jie mirkome 
> keliuose vandenyse apie para.Perplaunami.Ir viskas daroma kaip ir auksciau 
> aprasytame recepte.Tik dedant prieskonius,reikia baarstyt rupia 
> druska.Baisia bijot druskos nereikia,nes jei ir bus per suru,tai visai 
> nesunku juos siek tiek pamirkyt saltame vandenyje pries 
> naudojima.Demesio!Taip paruostus grybus senoliai rekomenduodavo valgyt ne 
> anksciau kaip po 40 dienu!Nors as tiek tikrai nelaukiu:)
> 
> Kas be ko,labai skanu kai grybai buna keliu rusiu - jie persismelkia 
> skirtingais skoniais.
> 
> P.S.Itariu,kad sekancia ziema isgirsiu,kad grybai su degtine yra jega :) 
> 
>