Tema: Re: Marinuoti baravykai + krevetes
Autorius: Povilas
Data: 2009-05-14 21:21:11
"Delfinas_work" <pagrindas @ gmail.com> wrote in message 
news:guhjsm$mkk$1@trimpas.omnitel.net...
> Kaip raugiate grybus?

Yra 2 variantai: vienas kai raugiami apvirti grybai ir antrasis,kai raugiami 
sviezi mirkyti grybai.
Taigi,1-a karta su druska apvirtas 
zaliuokes,gruzdus,kalpokus,vilnones,umedes ar rudmeses sluoksniais dedame i 
neistrupejusi emaliuota puoda ar molini inda,ant jo beriame paskulkinta 
cesnako skiltele,dedame krapu stiebus;vel grybai ir vel cesnakai su krapu 
stiebais ir taip sluoksniuojam.Ant virsaus dedame svaria linine arba 
medvilnine skepetaite ir prispaudziame viska svoriu.Jei tai bus akmuo,tai ji 
gerai isplaukite arba idekite i polietilenini maiseli.Pastatome vesioje 
vietoje.
Mazdaug po 10-14 dienu galima valgyt.
Tiesa sakant,man skaniausia kai grybai buna mirkyti.Tada jie mirkome 
keliuose vandenyse apie para.Perplaunami.Ir viskas daroma kaip ir auksciau 
aprasytame recepte.Tik dedant prieskonius,reikia baarstyt rupia 
druska.Baisia bijot druskos nereikia,nes jei ir bus per suru,tai visai 
nesunku juos siek tiek pamirkyt saltame vandenyje pries 
naudojima.Demesio!Taip paruostus grybus senoliai rekomenduodavo valgyt ne 
anksciau kaip po 40 dienu!Nors as tiek tikrai nelaukiu:)

Kas be ko,labai skanu kai grybai buna keliu rusiu - jie persismelkia 
skirtingais skoniais.

P.S.Itariu,kad sekancia ziema isgirsiu,kad grybai su degtine yra jega :)