Tema: Re: eriena - du klausimai
Autorius: qfx911
Data: 2013-11-14 14:57:55

Saldymui nieko ruosti nereikia, greiciau paruosti reikia atsildzius pries 
kepima.
Jau treti metai kai pastoviai perkami eriukai is ukininko, tvarkingai 
isardyti, i maiselius sudelioti.
Dalis visuomet uzsaldoma, bet su mineta problema neikart nesusidurta. Mesa 
pries kepant
atsildoma, apie 18-24 val pamarinuojama, kepama maiselyje 160-170  C temp 
1,5-2 val priklausomai
mesos gabalo dydis, pabaigai galima maiselio virsu nupjauti +10 min 200-220 
laipsniu temp paskrudinti
jei yra noras tureti skanu estetini vaizda. Mesa minkstute, nuo kaulu pati 
krenta..


qfx911



"tranzoo" <laisku@nera.net> wrote in message 
news:l62a3b$bgl$1@trimpas.omnitel.net...
> kadangi sekmadieni pasiimu metu eriuka (gimes sausy) pora klausimu:
>
> 1. kaip teisingai paruosti mesa saldymui? pernai toki paty metinuka 
> tiesiog supjausciau ir uzsaldziau. mesa kepant net ilgai zemoj 
> temperaturoj gavosi kieta...
>
> 2. kur pasiskolint ar isigyt peily, kad galeciau stubura isilgai perpjaut?