Saldymui nieko ruosti nereikia, greiciau paruosti reikia atsildzius pries kepima. Jau treti metai kai pastoviai perkami eriukai is ukininko, tvarkingai isardyti, i maiselius sudelioti. Dalis visuomet uzsaldoma, bet su mineta problema neikart nesusidurta. Mesa pries kepant atsildoma, apie 18-24 val pamarinuojama, kepama maiselyje 160-170 C temp 1,5-2 val priklausomai mesos gabalo dydis, pabaigai galima maiselio virsu nupjauti +10 min 200-220 laipsniu temp paskrudinti jei yra noras tureti skanu estetini vaizda. Mesa minkstute, nuo kaulu pati krenta.. qfx911 "tranzoo" <laisku@nera.net> wrote in message news:l62a3b$bgl$1@trimpas.omnitel.net... > kadangi sekmadieni pasiimu metu eriuka (gimes sausy) pora klausimu: > > 1. kaip teisingai paruosti mesa saldymui? pernai toki paty metinuka > tiesiog supjausciau ir uzsaldziau. mesa kepant net ilgai zemoj > temperaturoj gavosi kieta... > > 2. kur pasiskolint ar isigyt peily, kad galeciau stubura isilgai perpjaut?