Tema: Re: Šašlykas
Autorius: Saulius74901
Data: 2013-05-09 12:41:13
Nereikia tik - Lenkiska ;-), gali but net Ispaniška.
Perku vienoj įmonėj, kur pažystama biča turiu, jie skerdykloj patys 
skerdžiai.
Jei prekybcentry - svarbiausia nevaakumuota pirkt mažiau mėšlo pripompuota 
bus.


"Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:kmfjru$hv5$1@trimpas.omnitel.net...
> On 2013.05.09 10:22, 2lame2rtfm wrote:
>> Sveiki,
>> turbūt kaip ir kiekvienais metais atsiranda tokių kaip aš, kurie
>> uždavinėja tą patį klausimą. Kur rekomenduotumėt pirkt mėsą (ir kokią,
>> nes pats šašlykus darysiu pirmą kartą) - tuguj, parduotuvėj, pas
>> ūkininkus (nelabai turbūt šiuo metu geras variantas, nes esu be mašinos)
>> - domintų kainos/kokybės santykis.
>
> Kiaulienos sprandinė. Kad ir kur pirksi - vis tiek bus ta pati lenkiška, 
> taip kad mažiausiai pergyvenk.
>
>> Ir prie to pačio - gal pasidalintumėt
>> savo pamėgtais receptais?
>
> Sprandinę supjaustai gabalais (nusmulkinti per daug nereikia - orientuokis 
> į ~5cm). Sutarkuoji kelis svogūnus burokine tarka, sumaišai su mėsos 
> gabalais ir mėgstamais prieskoniais. Aš truputį "paminkau", kad daugiau 
> sulčių iš svogūnų ištekėtų. Palieki marinuotis bent porą valandų. Druskos 
> apskritai nededu, nei prieš kepimą, nei po - jei kam stinga gali 
> pasisūdyti lėkštej.
>
> Marinuotą mėsą mauni ant iešmų (svogūnus nukrapštai) ir kepi ant žarijų 
> (atviros liepnos neturi būti). Kepdamas pastoviai vartai, kad tolygiai 
> keptų. T.y. nepalieki mėsos ant žarijų ir neini gerti alaus su chebryte, o 
> vienoj rankoj laikai alų, su kita vartai :) Tai tiek.