Tema: Re: maistas diabetikams
Autorius: ALORA
Data: 2012-06-04 14:40:27
problema, kad tokie žmonės, kuriems staiga reikia 'recepto', valgo viską, ką valgę, plius dar tuos 'sveikumynus' :) Ir 
po to stebisi, kodėl neliesėja. Jeigu diabetas 2 tipo, iš esmės galima valgyti viską, truputį šį tą pakoregavus. Bet 
reikia stipriai sumažinti porcijas ir JUDĖTI bei pakankamai vartoti vandens. ir labai labai atsargiai elgtis su 
vaistais, nes jie neretai turi didesnį neigiamą poveikį, nei teigiamą (2 tipo diabeto atveju). Todėl esmė yra sužinoti, 
kurioje vietoje sutriko gliukozės apykaita ir dėl kokių priežasčių ir tada atsižvelgiant į tai priderinti mitybą.

Ir taip, teisingai dėl kaimuko - maistas turi būti kuo paprastesnis ir natūralesnis, su kuo mažiau priedų, ypač kažkokių 
gatavų. Ir reikia atsisakyti visokių saldžių gėrimų, įskaitant sultis. Vaisus valgyti galima, bet ne jų sultis, net ir 
paties spaustas. Bulvės ir ryžiai irgi labai gerai, geriau nei duona, kurioje daug priedų. Bet bulvės turi būti virtos 
su valgomos lupena (ir ne per daug), o ryžiai turi būti nešlifuoti

"Daiva D." <ddaiva@mailasnetikras.lt> wrote in message news:jqi104$c5o$1@trimpas.omnitel.net...
> Salotos:
> prikraunam dubenį pjaustytų pomidorų, agurkų, svogūnų laiškų, ridikėlių, salotų lapų, krapų, na visokių žalėsių kokie 
> tik patinka. Įpjaustom virtos neriebios mėsos (vištienos arba jautienos). Užpilui - grūdėta varškė. Druskos kuo 
> mažiau.
> Šaltibarščiai: (ar reikia recepto? :))
> Garnyras antriesiems patiekalams vietoj kokių bulvių ar ryžių: garuose virtos daržovės. Puikiausiai tinka visokie 
> šaldyti brokoliai, šparaginės pupelės arba mišiniai. Kaimuky sezono metu turbūt bus ir šviežių daržovių :)