O kai atsidarysi, galesi ispilt lauk. Arba daba is karto gali ispilt, kad vietos neuzimtu :) Siaip jau jei raugint, sakyciau tik sandariai uzdarius, ir is karto dedant razinkas+cukru+citrina dar i sviezia. Tada skonis mano poziuriu buna toks ~3/10. As tai saldau, tik saldiklio reikia talpesnio, supili i bonkes po 1,5 litro, palieki vietos kur plestis ledui ir viskas. Vasara issitrauki, imeti i recka su karstu vandeniu ir moment atsyla. Dabar dariau toki virala- paimi sulos, ant 3 litru sulos dedi smulkokai supjaustytus apelsino ir citrinos griezinelius kokio ~1 cm storio, pries tai vaisius nuplikius verdanciu vandeniu, kad kartumas nueitu, 100-125 ml cukraus (tipo puse stiklines), citrinos rugsties nubraukta sauksteli arbatini ir metos lapa ar pora lapu. Nu ir uzverdi ir supili i stiklaini bei uzdarai metaliniu dangteliu. Gaunasi tokia kaip salta arbata, tik vat klausimas, kiek tos sulos naudingu medziagu lieka visam sitam virale. "CinCas" <pssst_trinti_@xxx.lt> wrote in message news:jmf4en$jl5$1@trimpas.omnitel.net... > pastatyk porai dienu ant stalo, o tadu uzhdares i shaldytuva ar sklepa. > (gali inmesti citrinkos griezhineli)stoves tokis reikalas tai gan ilgai. > > "Yvl" <chiornyj @ bumer.lt> wrote in message > news:jmf0jl$gkv$1@trimpas.omnitel.net... >> nu jo. tik va iki backos kiekio netempiu :) >> >> "neklausiu" <neklausk@nieko.lt> wrote in message >> news:jmf09k$ge0$1@trimpas.omnitel.net... >>> "Yvl" <chiornyj @ bumer.lt> wrote in message >>> news:jmen5f$a7f$1@trimpas.omnitel.net... >>>> ibruko kaimynas 10 litru berzu sulos. vienas apsimyshiu, kol isgersiu >>>> toki kieki. o ilgai siaip nestoves. ka su ja suburt? imest razynku >>>> pastatyt rugt? >>>> >>> prisiminiau: >>> didele medine backa, kuria kiekviena pavasari pripildydavo berzu sulos, >>> o jos virsu uzberdavo avizomis (grudais). Tos avizos laikui begant >>> sudygdavo ir naturaliai apsaugodavo sula nuo surugimo. Taip issaugota >>> sula jie gerdavo iki pat bulviakasio. >>> http://sezoninevirtuve.blogspot.com/2012/04/rauginta-berzu-sula.html >>> >>> >> > >