Tema: Re: Raudonųjų serbentų spaudimas
Autorius: lllll
Data: 2011-08-18 15:03:49
Per tarkavimo mašiną, po to į medžiaginį maišelį ir į mechaninį presiuką. 
Minusas: bačkutė preso metalinė, "suėda" maišus. Rankinio darbo irgi reikia 
(labiau tarkuojant, po to pasuki presą ir palieki varvėt). Taip pat 
presiukas gana nedidelis, daug spaudimų reikia.
Dabar matau medines pardavinėjamas... 
http://www.aboluspiedes.lv/index.php?p=6151&lang=1231 Ir didesnės.

lllll

"Gijo"  wrote in message news:j2iujf$9v6$1@trimpas.omnitel.net...

Kas kokią naudojate techniką,technologiją raudonųjų serbentų spaudimui?
Mano išbandyta praeitis  vertikalus 3-jų puodų garintuvas , rankomis sukamos
mėsmalė su sraigtiniu priedėliu,baltarusiška centrifuga, elektrinė mėsmalė
su tokiu pat sraigtiniu priedėliu.Viskas pilnai išsekino, nes būtina n-kartų
pridėti rankų darbo keičiant ir valant groteles.Šįmet palikau viską ir
spaudžiau per medžiagą-pavyko, tačiau net ir dabar baksnojant klavišus juntu
pirštų nuovargį. Internetas siūlo visokį šlamštą bet nieko tokio,kas būtų
garantuota. Linkstu ieškoti seno mechanio preso, kokių buvo prieš 20-25
metus, sukamas  sraigtas ir bačkutėje spaudžiamos uogos, išspaudos iš
medžiagos pašalinamos.