Tema: Re: sokoladiniu pyragu receptai?
Autorius: audrius
Data: 2011-06-27 17:57:48
kiek iskyla? 
koks pagrindas: popierius, sviestuota blieka, ar siaip blieka?
forma ar blieka geriau?
kokioj temp kiek laiko kept? ilgai-salciau ar karstai-greitai?

Daugiau mažiau failsafe variantas:
2 kiaušinius išsuki su ~stikline cukraus. Į ~250g grietinės dedi šaukštelį  
sodos (būtent sodos, jei dėtum kepimo miltelius - dozę manau reiktų bent  
dvigubinti). Užsiburbuliavusią grietinę pili į kiaušų masę. Išmaišai, dedi  
du valgomuosius šaukštus kakavos ir penkis miltų.
Išmaišai, pili (tešla gaunasi gana skysta) į blieką ir kepi.

Galima vartoti gryną arba tiuninguot - užpilti šokoladu, pertepti kokiu  
kremu ar murmuliadu (abrikosų, slyvų ...) ...