Tema: Re: spirgai
Autorius: Dautarte
Data: 2011-04-12 12:36:23
Kulinarine kelione po Lietuva kol kas dar tik svajone, gal kada nors... 
Gimines gyvena Sirvintu ir Vilniaus rajonuose, gal tai vietine "nemada". 
Nezinau. Bet tokius spirgius, apie kokius kalbame t.y. specialiai gamintas 
patiekalas, o ne salutinis, pirma karta paragvau Lenkijoje.

"trickyvic" <meilas@meilas.lt> wrote in message 
news:io15cm$l7g$1@trimpas.omnitel.net...
| Lygiai toks pats variantas ir su manim.
|
| Edvinas wrote:
| > 2011-04-12 11:52, Dautarte rašė:
| >> Kaip pas vokiecius nezinau. Bet Lietuvoje kazkaip nepastebejau kazkokio
| >> didelio aziotazo del spirgiu ir niekada neteko ju ragauti, ar net 
matyti
| >> savo akimis t.y. tokiu, apie kokius kalbame. Nei pries 20 metu, nei
| >> dabar.
| >> Kaimuose po kiaules skerdimo perdirba lasiniu likucius i taukus, bet
| >> likusiais spirguciais koses ar sriubas gardina, o ne valgo su duona.
| >
| > Mes kai pjaudavome kiaulę, darydavome spirgučius ir juos suvalgydavome
| > su duona... Nei lenkiškų, nei vokiškų šaknų mūsų giminėje nėra...
| >