Tema: Re: spirgai
Autorius: trickyvic
Data: 2011-04-12 12:19:13
Norejau gerbiamos Dautartes paklausti ar galima sitam reikalui panaudoti 
kiaules papilve ?

Dautarte wrote:
> Obuolys duoda lengvumo, be to lenkai dar paskanina mairunu ,kartais 
> cesnakais. Gerai pagmintas "smalec" su traskiais raugintais agurkeliais 
> tikras geris :) Lenkijoje "smalec" yra nacionalinis patiekalas ir gaminamas 
> ne is sonines (sonines tik dalis), o is svieziu nesudytu lasiniu - 
> dazniausiai 2/3 lasiniu ir 1/3 sonines arba 50/50 (ziureti pagal sonines 
> riebuma). Mesa reikia supjaustyti labai smulkiai (galima sumalti mesmale, 
> bet su pjaustytais spirguciais skaniau), i storadugni puoda ipilti siek tiek 
> vandens, sudeti lasinius ir taip lydyti ant mazos ugnies. Vanduo neleis 
> pernelyg greitai pridegti/apskrusti, o po to tiesiog isgaruoja. Kai lasiniai 
> beveik issilydo ir pradeda keisti spalva, imetama sonine, smulkiai pjaustyti 
> svogunai ir obuoliai, bei prieskoniai - druska, pipirai, mairunai, kartais 
> cesnakai. Ir dar viska palaiko apie 10-20 min. Viskas turi lengvai 
> apskrusti, kitaip svogunai bus kartus, o spirguciai kieti. Nuimti leisti 
> kiek atvesti , perpilti i stiklainius, pastatyti saltai, leisti bent viena 
> diena subresti. Jei buvo gamintas su obuoliais, tai jo laikymo laikas yra 
> trumpesnis.
> 
> 
> "trickyvic" <meilas@meilas.lt> wrote in message 
> news:io0qe3$56i$1@trimpas.omnitel.net...
> | As cia dar pšekiškus receptus ziurejau kai jie daro smalec (subj) tai
> | anie erodai ten deda OBUOLY pjaustyta, gal kam yr teke ragauti? Kazin ka
> | tas obuolys priduoda ir is viso kam jis ten.
> |
> |
> | Seitan wrote:
> | > patikrintas variantas, - imi kiauliuko shonine, papoji smilkiai, meti I
> | > keptuve, lydai, kol beveik neliks tauku. metu smuliai kapotus svogunus,
> | > druska ir juodus maltus piprus. paskrudini kokias 5min. dedi I inda ir
> | > shaldai kambario temperaturoje. tada dedi I shaldytuva. paskui tepi ant
> | > duonos ir valgai su marinuotu agurku.
> | >
> | >
> | > "trickyvic"  wrote in message news:inve8e$2t8$1@trimpas.omnitel.net...
> | >
> | > Sveiki, gal kas galit pasidalinti PATIKRINTU metodu, kaip gaminasi
> | > tepami spirgiai ar skvarkes ar kas kaip juos vadina.
> | > Ty kokia kriukses dali imti ( sakykim papilve riebi tiktu?) prieskoniai
> | > ir ttt. 
>