Tema: Re: Torto "negriukas" recepto
Autorius: Night
Data: 2010-12-13 15:36:37
Paaiskinkit man, durnam, kaip soda actu gesinti?

"Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in
news:ie52g2$p1a$1@trimpas.omnitel.net: 

> Tadam! ;)
> 
> Tarybinis "Negriukas" arba "Velniukas" arba "Juodas Pyragas"
> 200 g margarino
> 2 stikl. cukraus
> 1/2 stikl. vandens
> 2 v.s. kakavos
> 4 kiausiniai
> 2 stikl. miltu
> 1 a.s. sodos (uzgesinti actu)
> Is margarino, cukraus, vandens ir kakavos isvirti pagrinda (virti 3-5
> min., kol cukrus istirps). Atvesinti. Padalinti i 2 dalis.
> I viena dali imusti kiausinius (nereikia plakti), ismaisyti, iberti
> miltus ir ideti soda, ismaisyti. Tesla ispilti i istepta forma. Kepti
> 180-200C apie 45-60 min (priklauso nuo orkaites), tikrinti degtuku.
> Kai iskeps, dar karsta uzpilti pirma kakavines mases dalimi ir leisti 
> atvesti. Pilti rekomenduoju letai, po sauksta, kad mase spetu isigerti
> i pyraga. Taip pat gerai yra aptepti pyrago sonus.
> 
> Siuolaikiniai patarimai ;)
> Kepdama siais laikais, zymiai sumazinu cukraus kieki (iki +/- 1
> stikl.) ir padidinu kakavos kieki iki 3 v.s. - pyragas gaunasi labiau
> "sokoladinis" ir maziau saldus.
> 
> 
> "trickyvic" <meilas@meilas.lt> wrote in message 
> news:ie4u34$gsa$1@trimpas.omnitel.net...
>| Na, kad ir be grietines bet vistiek prasom recepta i studija!
>|
>| Dautarte wrote:
>| > Prisesiu paklausysiu, nes manajame (min. 25 metu senumo) nera
>| > grietines. 
>| >
>| >
>| > "Vai" <vai@vai.com> wrote in message
>| > news:ie2vp5$39t$1@trimpas.omnitel.net...
>| > | Vaikystes nostalgija uzklupo, gal kas netycia turit ir galit 
> pasidalint?\
>| > | Siuolaikiniu negriuko receptu sociai randu visokiu mutaciju, bet 
> reikia to
>| > | senovinio torto recepto, kur su grietine turi but.
>| > |
>| > |
>| > | Is anksto aciu
>| > |
>| > |
>| >
>| > 
> 
>