Tema: Re: Q: nerugsta vynas
Autorius: Giedrius 2.5
Data: 2010-08-04 09:33:50
Dėjau papildomai mielių - nepadėjo.
Pradžioje buvau dėjęs 6kg cukraus.
Turiu kažkokį cukringumo matuoklį iš senukų, net nežinau kuo jis ten matuoja 
(Bdg lygtais).
Tai prieš dedant mieles pirmą kartą matuoklis rodė ~26, o dabar rodo 6. 
Reiškia, kad pirmą kartą dėtos mielės jau "suvalgė" nemažai cukraus...
Vyno temperatūra 22-24 - laikau vėsiai - šalia esantis raudonų serbentų 
vynas rūgsta normaliai.
Tik va bėda, kad visvien nerūgsta - ir dabar dar jaučiasi antrą kartą dėtos 
mielės :(


"M" <nesvarbu@nera.lt> wrote in message 
news:i38jkg$rj0$1@trimpas.omnitel.net...
> Dek dar papildomai mieliu ir maistinguju medziagu.
> Antras dalykas pamatuok temperatura gal ji virsija 26 ir yra apie 28 
> laispsnius.
> Kitas dalykas gal i karsta inda sudejai mieles.
> Nes jei nerugsta reiskias zuvusios mieles yra.
>
> "Giedrius II" <giedrius2@nonameonline.lt> wrote in message 
> news:i30npp$p73$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> "Tomas" <t@t.lt> wrote in message 
>> news:i30jni$lpr$1@trimpas.omnitel.net...
>>> 2010.07.31 10:26, Giedrius II rašė:
>>>> Sveiki,
>>>>
>>>> Bandau padaryti juodujø serbentø vyn?.
>>>> Problema: prastai r?gsta - ma?ai burbuliuoja... ?alia poros dienø 
>>>> jaunesnis
>>>> raudonøjø serbentø burbuliuoja dvigubai geriau.
>>>> K? galima padaryti?
>>>
>>> Įpilti šiek tiek raudonujų serbentų raugo į juodus.
>>
>> puodelio pakaks?
>>
>
>