Tema: Re: gresmingosios vistos
Autorius: ALORA
Data: 2010-07-28 14:53:26
tai iš dalies tiesa. Mėsą rekomenduojama plauti, kad ant jos esančių 
mikronizmų neperkelti ant lentelių ir pan. dalykų, kai ji pvz., pjaustoma, o 
ne dėl to, kad būtų pašalinamos bakterijos. O dėl paskutinio pareiškimo - 
eilinis žiniasklaidinis sąmoningo priežasties su pasekme painiojimo triukas, 
skirtas sukelti audrą stiklinėje - tie žmonės apsinuodijo ne todėl, kad 
plovė vyštą, o todėl, kad po to neišplovė kriauklės (peilio, lentelės...) ;)
beje, pati purviniausia ir pavojingiausia buto vieta yra būtent virtuvės 
kriauklė. Po to seka šaldytuvas ir tik po to tulikas :)

"bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message 
news:i2oua4$qif$1@trimpas.omnitel.net...
> „Viščiuko ar vištos plovimas prieš juos kepant ar verdant - tipinė namų 
> šeimininkių klaida“, - pareiškė britų vyriausybinės Produktų standartų 
> agentūros atstovas.
>
> „Bet kokiu atveju, vanduo nesunaikins ligas sukeliančių mikrobų - tai 
> padarys aukšta temperatūra. Tačiau plaunant paukštieną kyla pavojus, kad 
> šie patogeniniai mikrobai gali patekti ant kitų maisto produktų“, - 
> pažymėjo jis.
>
> Kaip rodo agentūros paskelbti duomenys, kasmet vien Didžiojoje Britanijoje 
> 300 tūkst. žmonių apsinuodija maistu dėl to, kad prieš dėdami vištą į 
> keptuvę ar puodą ją kruopščiai nuplovė virtuvės kriauklėje.
>