Tema: Re: ketine keptuve
Autorius: SMart
Data: 2010-02-05 09:13:06
Ketaus indo paruošimas nuo iki:

1 pašalinti visus senus prilipusius prikepusius pridžiūvusius reikalus.
2 berti gausiai druskos ir kepti vieną valandą gausiai maišant, trinant 
dugną.
3 atvėsinti ir sausu skudurėliu išvalyti.
4 pilti aliejaus ir gerai atkaitinti kiekvieną plotelį po 10 min. (jei 
tai wok'as, pavartyt).
5 visiems laikams užmiršti bet kokią chemiją. šiltas vanduo, šepetys, 
skudurėlis, popierius. Jei norisi steriliai išplaut - reikia užvirinti 
ketaus inde vandenį. Jei ilgiau nenaudoti - tepti riebalu.

Va ir visa priežiūra :)

M.


> Banzdiau paruosti ketine keptuve pagal 
> http://giedrius-v.livejournal.com/74127.html#cutid1 bet patingejau ta 
> procedura kartoti keleta kartu. Rezultatas - juodas prisvilimas. Gal kas buvo 
> patekes i panasia padeti ir isbande iseities kelius? Dabar viska iki metalo 
> pasalinti? nusveisti tik prilipusias vietas ir paruosima kartoti? kiek 
> realiai kartu butina ta daryti? Kitas klausimas - turiu nauja spizine 
> keptuve, kuri per n nenaudojimo metu vietomis parudijo. Kuo patikimai 
> pasalinti rudis?