Tema: Re: Ruginė duona duonkepėj
Autorius: bzik
Data: 2009-12-14 15:16:15
Iskepus isimam ir isukam i drobini ranksluosti. Po poros dienu pats tas.
Rugine sviezia visada lipnoka. Tokios dietologai nerekomenduojama valgyt, ypac sergantiems opalige. Reikia padziovint.


"wytas" <ss@one.lt> wrote in message news:hg5ctd$flm$1@trimpas.omnitel.net...
> tai gal čia ir yra viena iš paslapčių - iškepus palaukti nemažai, nes 
> kitu atveju kaip sakai: limpa prie peilio ir iš vaizdo naturaliai 
> neiškepus pasirodė :)
> 
> bzik wrote:
>> kepam su SD254, naudodami sausa rauga ir salykla. Recepta radom kazkuriam rusiskam puslapy. Kadangi ruginei nei programos, nei menteles, ismaisyma kazkiek palengvinam medinio sauksto kotu :) Po to trumpas (~1,5h) brandinimas kazkuria programa ir kepimas. Gaunasi juoda, visai neblogo skonio duona. Ypatingu reikalavimu nekeliam, o lyginant su daugeliu parduotuviniu, mums ji visai patinka. Skoni igauna po poros dienu, nes pradzioj gan dregna, lipni prie peilio. 
>> Yra kur tobulet. Tokiu budu issikepem kokius 5 kepaliukus ir jau dairomes nauju. Gal kitas receptas bus dar geresnis :)  
>> 
>> "wytas" <wyto@mailas.lt> wrote in message news:hg10n0$uio$1@trimpas.omnitel.net...
>> sveiki,
>> 
>> turim panasonic sd255, atseit moka kept ruginę duoną, bet jau kelis 
>> receptus išbandėm, bet vis nesigauna. pirmą kartą darėm grynai ruginių 
>> miltų, pagal jos pačios receptą. duona praktiškai visai neiškepė. pagal 
>> kažkieno patarimą bandėm maišyt per pusę su kvietiniais miltais - 
>> neiškepė. abu kartus darėm su sausom mielėm. mielės tokios pat, kaip 
>> kepant kvietinę duoną/batoną, tai lyg ir neturėtų būt kaltos. dabar vėl 
>> bandėm per pusę su kvietiniais ir dėjom salyklo, bei sauso fermentuoto 
>> raugo. tai neiškilo matyt nei kiek, nes liko labai jau žema :) ir vėl 
>> liko neiškepus. jau net nežinom ką ne taip darom. gal kas galit 
>> pasidalint patarimais?