Tema: Re: slyvu vynas
Autorius: Povilas
Data: 2009-09-10 09:43:09
"Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
news:h8a5pi$ted$1@trimpas.omnitel.net...
> Pagrindine taisykle apie kuria cia niekas nesako,tai butu tai,kad tiesiog 
> privaloma visas be isimties(na gal tik vynuoges) musu vaisiu sultis skiest 
> vandeniu.Ir tai privaloma daryt todel,kad musu uogos yra per rugscios.


Pats rekomendavau ta medejos puslapi,o ten irgi veju prirasyta .Raso 
proporcijas 25 ltr vyno pasigamint,o paskaiciuokime koks kiekis ingredientu 
ieina :

6,25 kg. svieĄiŪ serbentŪ,

4,25kg. cukraus,

5 g. pektino fermento,

10 g. maistingŪjŪ medĄiagŪ,

1 pakelis "BurgundiskŪ"  vyno mieliŪ

arba pakelĀ universaliŪ vyno mieliŪ



As ,geriausiu atveju matau 11 kg mases,o jei ivertint,kad is 6 kg uogu 
gausis max 4 litrai sulciu,tai is kart matosi,kad kazko siame recepte 
truksta.O truksta tai butent vandens!Uzmirso autoriai :)