Tema: Re: slyvu vynas
Autorius: Povilas
Data: 2009-09-10 09:19:30
Pagrindine taisykle apie kuria cia niekas nesako,tai butu tai,kad tiesiog 
privaloma visas be isimties(na gal tik vynuoges) musu vaisiu sultis skiest 
vandeniu.Ir tai privaloma daryt todel,kad musu uogos yra per 
rugscios.Neberandu turetu knyguciu apie vynu g-ba,bet paieskojus internete 
turetu buti skanuotos versijos,kurias kazkada dejau i cia ar tai i banga ir 
ten yra pateikti tie skiedimo santykiai.
Slyvu misa gerai "vaiksto" ir nieko papildomo apart cukraus ir vandens deti 
i ja nera butina.Bet turint nora,galima ideti vyno mieliu ir ju 
aktyvatoriaus.Visu situ vyno priedu ir priedu stipriam alkoholiui galima 
rasti www.medeja.lt puslapyje ,pateiktame platinimo taskuose -parduotuvese.
Kazkas cia pateike rusiska versija.Turiu pasakyti,kad ji nera visiskai 
teisinga,nes nieko nesnekama apie sulciu skiedima ir klaidingai teigiama,kad 
po pirmojo aktyviojo rugimo sustojimo,sultis galima ispilstyti ir sandariai 
uzdaryti.Is dalies taip daryti galima,bet tokiu atveju reikia kazkaip tai 
sustabdyti sultyse likusiu mieliu gyvenima-kas tiesiogiai proporcinga vyno 
nuskaidrejimui.O tai padaryti galima keliais budais:
1.Leisti naturaliai siam procesui nustoti,leidziant vynui toliau 
"vaikscioti" - letasis rugimas.
2.Nusipirkt uab medeja parduotuvese rugima stabdancios priemmones.
3.Ipilant stipraus alkoholio.

P.S.Paskutiniu metu linkstu prie nuomones,kad musiskam vynui 90 is 100 
atveju nereikia leisti bresti begale metu,nes nuo to jo skonis negereja,o 
daznu atveju (tingint priziureti procesa arba nezinant kaip ka daryti)vynas 
tk prasteja ir gali virsi nuodais.O verta tik leisti jam pilnai 
issiburbuliuoti,o tada ji lengvai spirituoti,kas uzkonservuoja vyna nuo 
blogu procesu.