Tema: Re: Tema "BAKLAZANAS"
Autorius: Povilas
Data: 2009-09-10 09:34:01
"PliuShiniS" <giedrasas@xxx.lt> wrote in message 
news:h883bn$15m$1@trimpas.omnitel.net...
> Norejau pasiteirauti kas ka skanaus ir idomaus daro su baklazanu ?

Kazkada ziemai darydavau is baklazanu djabelskaja smes-velniska misini.Tai 
kazkas panasaus i baklazanu ikra,bet ganetinai astri,todel labai tinka 
daryti sumustinukus ir siaip kaip priedas prie mesos.Bet tam reikalui reik 
turet laisvo laiko ir noro pasikrapstyti.Daug maz mintis tokia:
Susipjaustai balkazanus riekelem,padruskini jas ir palaikai apie 20 min,kad 
iseitu kartumas.Nupili susidariusi skysti.I keptuve pripili daug aliejaus,ji 
ikaitini ir dedi balazanu riekeles.Apkepini jas iki rudumo.Isimi jas is 
aliejaus.Duodi atvesti.
Tuo metu per mesmale(blenderyje) susmulkini cesnakus ir aitriaja paprika.
I auksta bliuda ar puoda dedi sluoksniais keptas baklazanu riekeles ir 
aptepi jas pipiru/cesnaku misiniu.Viska prispaudi kuom nors sunkiu.Palieki 3 
paroms vesioje vietoje skoniams ir aromatams susimaisyti.
Po to visa makaliuze 2 kart permali per mesmale.Dedi i puoda ir duodi 
uzvirti.Sudedi i stiklainius.Valgyt galima tuoj po atvesimo.