Tema: Re: Tema "BAKLAZANAS"
Autorius: Justas
Data: 2009-09-09 19:26:01
imam 3 baklazanus. kepam zarijose, pavartant. nekreipiam demesio kad 
isore apangleja, baklazanai turi gerai iskept, paspaudus turi buti 
minksti ;)
siek tiek atvesusius kruopsciai nulupame, nuvalome suodzius ir padedame 
porai valandu pastoveti, kad isbegtu sultys (kitu atveju galutinis 
rezultatas bus pavandenijes ir is to nieko gero)
tada smulkiai juos supjaustome.

dabar yra keli variantai:

* jeigu nera baimes smirdeti svogunais, galime ideti smulkiai pjaustytu 
svogunu, ipilti siektiek aliejaus (as pilu nerafinuota saulegrazu), 
druskos, siek tiek juodu pipiru

* deti pakepintus svogunus su pomidorais, 3 baklazanam reikia poros 
svogunu ir 5 vidutinio dydzio pomidoru. ant aliejaus pakepinam svogunus, 
dedam smulkiai pjaustytus normalius kvepiancius pomidorus (be odeliu ir 
seklu), kepinam tol kol nebebus sunkos. druskos dar ir pipiru reikia ;)
cia turbut skaniausias variantas. jeigu nera kvepianciu pomidoru, galima 
deti kapotu pomidoru konserva.

* dar galima daryti taip, kaip antram variante, bet dar prideti ant 
zariju keptu saldziuju pipiru. irgi kokius 5. pipirai turi buti 
naminiai, arba is bedos tokie sviesiai geltoni, kurie buna pirkti vasara 
turguje (lenkiski ar tai vengriski), ilgi vengriski netinka, nes is ju 
nieko nelieka. galima ir tuos maksiminius deti, bet jie svelniai tariant 
neskanus ;)
kepti ant zariju, kol gerai suminkstes, nekreipti demesio kad odele 
apangles. ji turi lengvai nusilupti. tada nulupi, atskiri nuo kotelio su 
seklom ir smulkiai supjaustai.

baklazanus ir pipirus kepti aisku galima ir orkaiteje, bet nebus to dumu 
kvapo, kuris nemazai ka reiskia.

gauta kose galima valgyt kaip garnyra arba paprasciausiai det ant 
sviezios baltos duonos ir valgyt.

terliones aisku nemazai, bet rezultatas vertas vargo. labai greit susivalgo.