Tema: Re: Tema "BAKLAZANAS"
Autorius: Masala
Data: 2009-09-10 08:31:00
Aciu, bandysim. Tik dar klausimas - apie padejima porai valandu, deti 
tiesiog i dubeni ar ant kokiu groteliu (kiaurasamcio) palikti?


"Justas" <mute@localhost.net> wrote in message 
news:h88kuo$q61$1@trimpas.omnitel.net...
> imam 3 baklazanus. kepam zarijose, pavartant. nekreipiam demesio kad isore 
> apangleja, baklazanai turi gerai iskept, paspaudus turi buti minksti ;)
> siek tiek atvesusius kruopsciai nulupame, nuvalome suodzius ir padedame 
> porai valandu pastoveti, kad isbegtu sultys (kitu atveju galutinis 
> rezultatas bus pavandenijes ir is to nieko gero)
> tada smulkiai juos supjaustome.
>
> dabar yra keli variantai:
>
> * jeigu nera baimes smirdeti svogunais, galime ideti smulkiai pjaustytu 
> svogunu, ipilti siektiek aliejaus (as pilu nerafinuota saulegrazu), 
> druskos, siek tiek juodu pipiru
>
> * deti pakepintus svogunus su pomidorais, 3 baklazanam reikia poros 
> svogunu ir 5 vidutinio dydzio pomidoru. ant aliejaus pakepinam svogunus, 
> dedam smulkiai pjaustytus normalius kvepiancius pomidorus (be odeliu ir 
> seklu), kepinam tol kol nebebus sunkos. druskos dar ir pipiru reikia ;)
> cia turbut skaniausias variantas. jeigu nera kvepianciu pomidoru, galima 
> deti kapotu pomidoru konserva.
>
> * dar galima daryti taip, kaip antram variante, bet dar prideti ant zariju 
> keptu saldziuju pipiru. irgi kokius 5. pipirai turi buti naminiai, arba is 
> bedos tokie sviesiai geltoni, kurie buna pirkti vasara turguje (lenkiski 
> ar tai vengriski), ilgi vengriski netinka, nes is ju nieko nelieka. galima 
> ir tuos maksiminius deti, bet jie svelniai tariant neskanus ;)
> kepti ant zariju, kol gerai suminkstes, nekreipti demesio kad odele 
> apangles. ji turi lengvai nusilupti. tada nulupi, atskiri nuo kotelio su 
> seklom ir smulkiai supjaustai.
>
> baklazanus ir pipirus kepti aisku galima ir orkaiteje, bet nebus to dumu 
> kvapo, kuris nemazai ka reiskia.
>
> gauta kose galima valgyt kaip garnyra arba paprasciausiai det ant sviezios 
> baltos duonos ir valgyt.
>
> terliones aisku nemazai, bet rezultatas vertas vargo. labai greit 
> susivalgo.