Tema: Re: marinuotos paprikos
Autorius: Povilas
Data: 2009-08-24 14:12:56
"Silvano" <ateikpas@mane.lt> wrote in message 
news:h6tp15$b1d$1@trimpas.omnitel.net...
> su ta salyga, kad marinavime absoliuciai nieko nenusimanau, prasom 
> nesijuokti :)
>
> 1. ka reiskia blansiruoti ?

Siuo atveju  pamirkyti verdanciame vandenyje 2-3 min.

> 2. neaiski ta vieta, kur uzpilama karstu marinatu. kiek karstas jis turi 
> buti ?

Vadink ka tik uzvirusiu marinatu

>jeigu marinatas neverdantis, kaip gali stiklainio turinys uzvirti ?

Skaityk zemiau.

> kaip vyksta tas sterilizavimas ?

Variantai yra keli,tai isirink sau labiausiai priimtina

1.Sustatai stiklainius i dideli puoda,pries tai po jais padejes kokia nors 
skepeta .Uzpili vandeniu iki tiek,kad butu beveik apsemti stiklainiai ir 
kaitini ant mazos ugnies kol stiklainiuose esantis turinys prades virti.
2.Jeigu turi naujesnes kartos orkaite,tai i giliaja skarda pripili vandens 
ir ja istatai iz emiausia orkaites padeti.Siek tiek auksciau jos,pastatai 
groteles ir ant ju sustatai stiklainius su paprikom ir marinatu,pridengi 
dangteliu,bet aklinai neuzdarai.Jeigu yra programa konesrvavimui,tai ja 
paleidi ir lauki kol pasirodys burbuliukai stiklainniuose.Jeigu nera toios 
programos,paleisk kaitinima is apacios+ vejelis ir temperaturai leisk pakilt 
iki 180 C.
Kai jau viskas uzvirs ,duok pabirt 3-5 minutes,atsargiai isimk is oraites 
arba puodo su vandeniu,sandariai uzdaryk,apversk dangteliu i apacia ir 
stebek ar neina niekur burbulai arba neteka marinatas.Jeigu vskas OK,uzdengi 
stiklainius siltu dekiu ar kazkuo panasaus ir duodi atvest (apie 1.5 paros).


> 3. kiek mazdaug papriku kemsi i stiklainius ?

Cia jau tavo nuoziura.As kemsu tiek ,kad nebutu jos labai susipaude,nes 
pastebejau,kad yra atveju kada uzrugdavo,jei stipriai suspausdavau ir jos 
susitrindavo.Sunku dabar pasakyt,bet kazkur 2-3 paprikas i 700 gr 
stiklaini.Ir siaip tai as stengiuosi det ivairiaspalves,kad akims butu 
graziau.