Tema: Re: marinuotos paprikos
Autorius: Povilas
Data: 2009-08-24 12:49:40
"Silvano" <ateikpas@mane.lt> wrote in message 
news:h6tm88$6tj$1@trimpas.omnitel.net...
> turiu galvoje 2 varianta. o gaunasi jos minkstos ?

Ju minkstumas priklauso nuo paciu papriku sunokimo + kaip ilgai jas kaitinsi 
stiklainiuose.

Va,lenkiskas receptukas (patikrintas) nuo lenku prieskoniu gamintojo :

Paprika isvalyti,nuplauti ir blansiruoti verdanciame vandenyje 2-3 
minutes.Veliau supjaustyti ziedeliais arba juostelemis,sudeti i stiklainius 
+ ideti prieskoniu misinio santykiu 1 v.s./1ltr stiklainiui.Uzpilti karstu 
marinadu (ga marinatu?),uzdaryti dangteliais ir 3-5 minutes 
sterilizuoti,skaiciuojant nuo to momento,kai stiklainio turinys uzvirs.
Marinad(t?)as :

Uzvirinti 4 ltr vandens ir i ji sudeti 4 v.s.druskos,4 v.s.cukraus ir 2 
stiklines 9% acto.

P.S.Prieskoniu misinys vadiasi "Ziolopex Appetita" ir yra skirtas buent 
paprikos marinavimui.Pirkau Kalvariju turguje pas bobulkes,prekiaujancias 
baltarusiskom prekem.Mokejau 1.5 lt.