Tema: Re: Vel as su savo sklypeliu
Autorius: T:\)
Data: 2009-09-03 08:50:51
imho vido variantas gal ir isdegtu jei tai butu eiline zemes ukio paskirties zeme, bet kai ji dar kulturos apsaugos, plius vandens apsaugos zonose, gali atsirasti ir keblumu.

T:)

"Makauskas Vidas" <vms@centras.lt> wrote in message news:h7nhv8$a1j$1@trimpas.omnitel.net...
> Jeigu sklypo kaina keli simtai uz ara ir turi daug metu laiko tai toje vietoje gali pasistatyti 7.5m aukscio 8x8m "pirti" be jokiu paskirciu keitimo. Jeigu tai yra ZU sklypas tai gali isirengti grezini AUGALU LAISTYMUI. Su juo gausi ir vandeni ir elektra. Toliau sektu siltnamis su pagalbinemis patalpomis, pirtis ir t.t.
> 
> "T:)" <durniu@laivas.lt> wrote in message news:h7lt8n$t7l$1@trimpas.omnitel.net...
>> imho, jei tu planuoji artimiausiu laiko statytis ten kokia troba ir tai nera keliu hektaru sklypas, tai susilaikyciau nuo pirkimo, kol negauciau nesuinteresuotu asmenu patvirtinimo kokios galimybes pasikeisti paskirti i namu valda ir t.t. Ir dar ne is vieno zmogaus o is keliu. Siaip, jau, geriausia tegul jie ir pakeicia ta paskirti ir tada tik ir suforminsiste sandori, dabar galima nebent tikpreliminaria sutarti pasirasyti. O tai tas "be problemu" man jau asmeniskai skamba kaip " be problemu tai neimanoma padaryti" :) Kada skaiciau istatyma, tai susidariau toki ivaizdi, kad yra bendrasis planas, detalusis planas ir specialusis planas. Jei tas rajonas (meistas) turi pasitvirtines bendraji plana, kur numatyta, kad tame rajone gyvenamoji statyba, tai tada rengi berods specialuji plana (o gal detaluji) savo sklypo paskirties keitimui. Jei bendorojo plano nera patvirtinita ar jame ne namu valdos numatytos, tai tada jau viskas xkartu brangiau ir y kartu sudetingiau. O dar kulturos apsaugos zona. Paaiskes, kad ten koks piliakalinis ar spejama laidojimo vieta, kur nieko pastayti negali ir kasti giliau kaip 10 cm nevalia :) Ir dar, kad salia yra namai, eina elektros stulpai, gyvena zmones nereiskai, kad tu ten galesi pasistatyti nama, isivesti elektra ir gyevnti. Nes visa tai galejo buti padaryta kia buvo kita tvarka, nebuvo apsugos zonu, buvo kam sumoketi, elektros tinklai galingumos dalindavo  ir t.t. Pasiterauk elektros tikluose pvz. kokios galimybes gauti elektra (jei eina laidai per sklypa atsek i kuria pastote eina) o tai paaiskes,kad "neuztenka galingumo" reikia statyti nauja transformatorine, tiesti nauja kabeli ir pan. ir tai kainuos kuklius xx klt :)
>> 
>> T:)
>> 
>> "Vinetu" <v@v.lt> wrote in message news:h7lseq$ruc$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Situacija sunkina tai, kad reikalas tvarkomas per igaliota asmeni, o pats as 
>>> kolkas Lietuvoje tik atostogauju :((((
>>> Veiksmas Klaipedos apskrityje, Kretingoje. Reiks sakyt kad nueitu i 
>>> zemetvarka pasiklaust.
>>> 
>>> "Linas Petkevicius" <linas@NENENEinfonova.lt> wrote in message 
>>> news:h7lrh4$qb6$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> "Be problemu" - elementarus proto knisimas. Nueik su kopija i rajono 
>>>> zemetvarka ir pasiklausinek kas ir kaip. Jei rajonas Vilniaus - gali neiti 
>>>> niekur. Tegul eina pardavejas. Kurnors.
>>>>
>>>>>
>>>>> Kazkaip man baisiai skamba tie punktai :)
>>>>> Tiek savininkas tiek agente suoke kad be problemu paikeisiu paskirti i 
>>>>> namu valda, bet ar sie punktai nesutrukdys?
>>>>>
>>>>> 
>>> 
>>>