Tema: Re: 1 auksto su mansarda ar 2 aukstu namas ?
Autorius: Makauskas Vidas
Data: 2009-07-08 08:53:24
> manau, kad panasiai:
> Ia. nereikia laiptu, perdangu, taciau ilgesni pamatai, stogas.
> Taigi daugiau tai skonio reikalas
>
Statau vienaauksti. Perdangas panaudojau tik todel, nes isigijau senas 2-3 kartus pigiau. Dabar gaunasi labai pigus sutapdintas stogas. Jis uzims puse namo. Kita puse namo bus su slaitiniu stogu. Puse uzims palepe, o kita puse svetane. Virs svetaines perdangos nebus, kad irengti "darzines" tipo lubas. Viso slaitinio stogo nedariau is skupumo, nes pagailo nenaudotinos erdves po slaitiniu stogu. 

Laiptai i palepe nenumatyti. Jeigu ant sutapdinto stogo darysiu terasa tai uzlipimas bus is lauko. Sugalvojau dabar rasydamas.

Visi langai - nesidarinejantys vitrininiai. Susitaupo zenkliai. Gali buti, kad stiklo paketus desiu tiesiai i muro anga. Visi kambariai tures pilnai istiklintas balkonines duris. Cia tam, kad atidryti, bet ir tam, kad visuose kambariuose tureti vitrinas iki zemes. Vizualiai tiek istiklinimo pakanka. Antrame aukste ta pati pasiekti galima su balkonu.

Pastaruoju metu pradedu manyti, kad 1 ar su mansarda ar dviaukscio kainos panasios. Pigus ar brangus priklauso tik nuo architekto. Dar priklauso ar tau darys firma ar tu pats. Pavyzdziui pamatu duobe kasi viena diena ir tavo sanaudos labai mazai skiriasi ar pamatai daromi vienaauksciam ar dviauksciam - vistiek tam sugaisi viena diena.