Tema: Re: medienos antiseptikai/ skirtumai
Autorius: Kęstas
Data: 2012-05-14 10:48:33
> Radau tris rimtesnius gamintojus, rašysiu pagal produktus:
> Asepo (Vilnius)
> Arlito (Klaipėda, kiek suprantu Terpentino?)
> Borolito (Kaunas)

nesu specialistas (tiesa, turiu trobą, kurią daug metų lopau), bet manau, jog borolitas yra atgyvena. jis prieš dešimt metų buvo populiarus. lyginant su arlitu ar boromonu jis, manau, yra vandeniukas, nors gal labai klystu. be to, jį reklamuodavo kaip apsaugą nuo ugnies.

Arlitą naudojo meistrai mano paskutinės rekonstrukcijos metu. Rezultatas - KVAPAS! Prieš penkis mėnesius purkšti rąstai iš išorės, ant jų po kelių savaičių dėta vata ir apkalimas lentomis - namas smirda IKI ŠIOL. Tiesiog prieini per pora metrų ir smirda. Dar blogiau - smirda ir kambariuose, nes kai kurios konstrukcijos ir viduje buvo panaudotos. Dabar smarvė pradėjo silpnėti, bat vis tiek visus rūbus, kurie pabuvo kambariuose bent dieną, reikia skalbti nepriklausomai nuo to, ar dėvėti buvo, ar ne, nes dvokia nerealiai.
Tiesa, arlitą vidaus darbam reikia skiesti - gali būti, jog meistrai neskiedė. Bet išorės darbams skiesti nereikia, todėl nesuprantu, kaip gali taip smirdėti po penkių mėnesių. Tiesa, purškiant rąstus kirvarpų lervos lenda iš jų akyse ir krenta ant žemės. borolitas, kiek prisimenu, tokio efekto nėra davęs (buvo purkšti tie patys rąstai, bet daug seniau).

Asepo nebandžiau.

Dar yra toks Boramon (ir Boramon C30 - nesu tikras, kuo skiriasi): http://www.altax.lt/produkty4c.php. 
Jį naudojo kaip "gerą", bespalvį antiseptiką apkalimo lentoms paskutinės rekonstrukcijos metu (jis gerokai brangesnis už arlitą). jis, kiek žinau, nužudo bet kokį medyje (na, bent jau jo paviršiuje) esantį grybą. yra tikimybė, jog smirda jis, bet tokia tikimybė maža (darėm eksperimentą).

k