Tema: Ats.: Kaip priduoti nama?
Autorius: Vytas \(S\)
Data: 2010-11-08 15:26:00
Gal pradėk nuo skambučio inspektoriui. Savąjį rasi čia: http://www.vtpsi.lt/index.php#a/150

Prieš savaitę pridaviau namą. Reikėjo:

- Dalies skanuoto projekto įrašyto į cd (ne viso, tik architektūrinės dalies ir aiškinamojo rašto) su statytojo ir tech. prižiūrėtojo parašais šalia frazės "taip pastatyta" ant kiekvieno lapo.
- Kadastrinių matavimų bylos su baigtumu 100 proc.
- Statybos leidimo. Inspektorė nuskanavo ir išsisaugojo pas save.
- Pažymų iš energetikos inspekcijos. Atskira šildymo sistemai, atskira el. instaliacijai. Inspektorė nuskanavo ir išsisaugojo pas save.
- Prašymo priimti deklaraciją;
- Statybos užbaigimo deklaracijos. Pildosi nesunkiai.

Inspektorė viską suvedė į infostatybą, ir ant deklaracijos uždėjo antspaudą, kad deklaracija priimta. Viskas. Vizitas pas inspektorę truko apie valandą per du kartus - vieną kartą susakė ko reikia, kitą - priėmė dokumentus. Registrų centras deklaracijos pagrindu įregistravo baigtą statybą.

Tačiau... Ant deklaracijos, šalia inspekotrės parašo yra antspaudukas "šio statinio statybos teisėtumas gali būti patikrintas per 1 metus nuo deklaracijos patvirtinimo". Pasak inspektorės, jei pateksiu į tikrinamų sąrašą, atvažiuos tikrinti ar pastatyta pagal projektą. Priklausomai nuo rastų pažeidimų, gali netgi panaikinti deklaraciją, o Registrų Centras panaikins teisinę registraciją. Kaip tas praktiškai veikia, nesigilinau.  

V.



"T:)" <durniu@laivas.lt> parašė naujienų news:ib8mnm$tud$1@trimpas.omnitel.net...
> pradejau rinktis, bet taip ir nebaigiu dokumentu, vis nera laiko :)
> Prisegu nauja tvarka su priedais. Atsiprasau uz kelis kb. 
> Jie tavo namas vienbutis-dvibutis ziuri skyriu kur yra apie baigimo deklaracija. na tenpakankmai viskas aiskiai isvardinta. 
> Ten kur kalbama apie energetiniu irengimu aktus, tai reikes bendru atveju is valstybines eneregetikos inspekcijos pazymu is elektros inspektoriaus ir is silumininku inspektoriaus. Kad gauti elektros reikes namo el.schemos ir namo instaliacijos varzu matavimo. Kad gauti pazyma is siluminko reikes silumos mazgo shemos, ten kazkokios pisulkos apie bandymus, dar kazko ( kreipiesi i ju rekomenduota firma (arba i savo) ir uz kelis simtus bus paruostos pazymos ir shemos). Is principo be varzu matavimo, energetikos inspektoriai tik del popierizmo. Kam jie reikalingi, kai norint gauti pazyma is ju turi pries tai gauti pazyma, kad viskas ok is kitu atestuoto specialistu. 
> 
> T:)
> 
> "mrxas222" <kgiedrius@gmail.com> wrote in message news:ib8m26$srb$1@trimpas.omnitel.net...
>> Sveiki,
>> 
>> Gal kas domejosi naujaja namo pridavimo tvarka kuri isigaliojo nuo spalio ar
>> pan.
>> Gal kas patartu nuo ko pradeti visa ta procesa, kokiu doc'u reikia ir pan.
>> 
>> Aciu
>> 
>> 
>> 
>>