<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> <HTML><HEAD> <META content="text/html; charset=windows-1257" http-equiv=Content-Type> <META name=GENERATOR content="MSHTML 8.00.6001.18854"> <STYLE></STYLE> </HEAD> <BODY bgColor=#ffffff> <DIV><FONT size=2 face=Arial>dekui uz issamu atsakyma. kiek skaiciau ir duotose nuorodose aprasomas gaminimo procesas.</FONT></DIV> <DIV><FONT size=2 face=Arial></FONT> </DIV> <BLOCKQUOTE style="BORDER-LEFT: #000000 2px solid; PADDING-LEFT: 5px; PADDING-RIGHT: 0px; MARGIN-LEFT: 5px; MARGIN-RIGHT: 0px" dir=ltr> <DIV>"ShowmanaZ" <<A href="mailto:a@aa.aaa">a@aa.aaa</A>> wrote in message <A href="news:hlelin$r5c$1@trimpas.omnitel.net">news:hlelin$r5c$1@trimpas.omnitel.net</A>...</DIV> <DIV><FONT size=2>> aha, as irgi placiau noreciau :) bet man kaip zaliam, jei ne super ilgas <BR>> procesas, jei galima nuo 0 kas ir kaip:)<BR></FONT></DIV> <DIV><FONT size=2>oi, paprasta ten viskas kaip dukardu :) Ypa jei darai i misos koncentrato, kaip a. Procesas nuo 0:</FONT></DIV> <DIV><FONT size=2></FONT> </DIV> <DIV><FONT size=2>* uvirini ~10l vandens, supili koncentrat, kai uverda sudedi kariuosius apynius, prie gesinant aromatinius apynius, koki gal taip valand pavirs kuo greiiau atauini, nukoi.</FONT></DIV> <DIV><FONT size=2>* Supili pakildintas mieles, pili fermentacijos ind (kaip vyno, sandari talpa su klapanu - senukuose kamtis+vandeninis votuvlis n penki lit nekainuoja) ir raugini nuo 2 iki 7 ar daugiau dien, geriausia apie savait. </FONT></DIV> <DIV><FONT size=2>* Nukoi visk, dadedi vos vos cukraus (a aukt ant viso kiekio), ir ipilstai butelius.</FONT></DIV> <DIV><FONT size=2>* Po ipilstymo po dviej savaitli gali gert :) Bet geriau pabrandint ilgliau, bus skaidresnis, daugiau angliargts.</FONT></DIV> <DIV><FONT size=2></FONT> </DIV> <DIV><FONT size=2>itas receptas mano adaptuotas, j yra imtai ir tkstaniai, kaip ir pai alaus ri. Jei trumpiau: ivirt, suraugint ir subrandint. Viso darbas virtuvje gal 25-30min per tris prisdimus :)</FONT></DIV> <DIV><FONT size=2></FONT> </DIV> <DIV><FONT size=2>A misos koncentrat (ir mieles su apyniais) pirkau Sulivestoje, </FONT><A href="http://www.aluteksas.lt"><FONT size=2>www.aluteksas.lt</FONT></A><FONT size=2>, turi jie atstovybes Vilniuje, Kaune, ir daugelyje alaus krato miesteli.</FONT></DIV> <DIV><FONT size=2>Be to yra dvi alaus reikmen internetins parduotuvs (</FONT><A href="http://www.savasalus.lt/"><FONT size=2>http://www.savasalus.lt/</FONT></A><FONT size=2> ir </FONT><A href="http://www.bravorasnamie.lt/"><FONT size=2>http://www.bravorasnamie.lt/</FONT></A><FONT size=2>), ten galima usisakyt tiek atskir ingridient (<A href="http://www.savasalus.lt/salyklas.html">salyklo</A>, <A href="http://www.savasalus.lt/salyklas/skystas-salyklo-ekstraktas.html">misos koncentrat</A>, <A href="http://www.bravorasnamie.lt/index.php?page=shop.browse&category_id=12&option=com_virtuemart&Itemid=11">mieli</A>, <A href="http://www.savasalus.lt/apyniai-2.html">apyni</A>), tiek ir <A href="http://www.savasalus.lt/alaus-komplektai/muntons-gold-misos-koncentratai.html">piln komplekt alaus gamybai </A>(receptas, salyklas arba koncentratas, miels, apyniai), tiek ir <A href="http://www.bravorasnamie.lt/index.php?page=shop.browse&category_id=19&option=com_virtuemart&Itemid=11">rang alaus gamybai</A>. </FONT></DIV> <DIV><FONT size=2></FONT> </DIV> <DIV><FONT size=2>I yrangos ten nieko nebtina pirkt, svarbu turt atitinkamo dydio talpas (priklausomai nuo planuojamo gaminti alaus kiekio): </FONT></DIV> <DIV><FONT size=2>- misos virimui emaliuotas (jokiu bdu ne cinkuotas!!!!!!) puodas ar kibiras, jei nr tinkamo dydio talpos virimui, mis galima virt maesnm dalim ir po to visk sumaiyt;</FONT></DIV> <DIV><FONT size=2>- fermentacijos indas, kuris geriau, kad bt sandarus, pvz <A href="http://www.senukai.lt/sporto-laisvalaikio/turizmo-laisvalaikio-prekes/laisvalaikio-prekes/maisto-gaminimo-iranga/vyno-indas-plastikineje-pintineje-590481601312_4.html">vyno rauginimo butelys </A>(senukuose j pirkt yra) su <A href="http://www.senukai.lt/sporto-laisvalaikio/turizmo-laisvalaikio-prekes/laisvalaikio-prekes/maisto-gaminimo-iranga/fermentaciniu-vamzdeliu-komplektas_4.html">vyniniu votuvu </A>(irgi senukuose</FONT><FONT size=2> arba vyno preki parduotuvse) ir <A href="http://www.senukai.lt/sporto-laisvalaikio/turizmo-laisvalaikio-prekes/laisvalaikio-prekes/maisto-gaminimo-iranga/vyno-indo-kamstis_4.html">kamiu</A>. Taiau galima raugint ir atvirame inde (imtus met taip aludariai dar ir iki iol daro). Bet geriau sandarus indas.</FONT></DIV> <DIV><FONT size=2>- po rauginimo al btina supilt kak sandaraus, brandinimui. Arba baka su geru kamiu, bet manau geriausia buteliai, su uspaudiamu kamiu (kaip Gurman ar Bernard alus), dar variantas nusipirkt kami uspaudj su kamiais vienoje t internetini parduotuvi. Gi litrini buteli, su uspaudiamais kamiais galima rast toje paioje UAB Sulivesta, bent Kaune.</FONT></DIV> <DIV><FONT size=2></FONT> </DIV> <DIV> </DIV> <DIV><BR><FONT size=2>-- <BR>Piri rengimas: </FONT><A href="http://www.tavopirtis.lt"><FONT size=2>www.tavopirtis.lt</FONT></A></DIV></BLOCKQUOTE></BODY></HTML>