Tema: Re: vonios emalis
Autorius: eimaz
Data: 2010-02-16 21:49:42
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META content="text/html; charset=windows-1257" http-equiv=Content-Type>
<META name=GENERATOR content="MSHTML 8.00.6001.18854">
<STYLE></STYLE>
</HEAD>
<BODY bgColor=#ffffff>
<DIV><FONT size=2 face=Arial>dekui uz issamu atsakyma. kiek skaiciau ir duotose 
nuorodose aprasomas gaminimo procesas.</FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2 face=Arial></FONT>&nbsp;</DIV>
<BLOCKQUOTE 
style="BORDER-LEFT: #000000 2px solid; PADDING-LEFT: 5px; PADDING-RIGHT: 0px; MARGIN-LEFT: 5px; MARGIN-RIGHT: 0px" 
dir=ltr>
  <DIV>"ShowmanaZ" &lt;<A href="mailto:a@aa.aaa">a@aa.aaa</A>&gt; wrote in 
  message <A 
  href="news:hlelin$r5c$1@trimpas.omnitel.net">news:hlelin$r5c$1@trimpas.omnitel.net</A>...</DIV>
  <DIV><FONT size=2>&gt; aha, as irgi placiau noreciau :) bet man kaip zaliam, 
  jei ne super ilgas <BR>&gt; procesas, jei galima nuo 0 kas ir 
  kaip:)<BR></FONT></DIV>
  <DIV><FONT size=2>oi, paprasta ten viskas kaip dukardu :) Ypa jei darai i 
  misos koncentrato, kaip a. Procesas nuo 0:</FONT></DIV>
  <DIV><FONT size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
  <DIV><FONT size=2>* uvirini ~10l vandens, supili koncentrat, kai uverda 
  sudedi kariuosius apynius, prie gesinant aromatinius apynius, koki gal taip 
  valand pavirs kuo greiiau atauini, nukoi.</FONT></DIV>
  <DIV><FONT size=2>*&nbsp; Supili pakildintas mieles, pili  fermentacijos ind 
  (kaip vyno, sandari talpa su klapanu - senukuose kamtis+vandeninis votuvlis 
  n penki lit nekainuoja) ir raugini nuo 2 iki 7 ar daugiau dien, geriausia 
  apie savait. </FONT></DIV>
  <DIV><FONT size=2>*&nbsp; Nukoi visk, dadedi vos vos cukraus (a aukt ant 
  viso kiekio), ir ipilstai  butelius.</FONT></DIV>
  <DIV><FONT size=2>*&nbsp; Po ipilstymo po dviej savaitli gali gert :) Bet 
  geriau pabrandint ilgliau, bus skaidresnis, daugiau 
  angliargts.</FONT></DIV>
  <DIV><FONT size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
  <DIV><FONT size=2>itas receptas mano adaptuotas, j yra imtai ir 
  tkstaniai, kaip ir pai alaus ri. Jei trumpiau: ivirt, suraugint ir 
  subrandint. Viso darbas virtuvje gal 25-30min per tris prisdimus 
  :)</FONT></DIV>
  <DIV><FONT size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
  <DIV><FONT size=2>A misos koncentrat (ir mieles su apyniais) pirkau 
  Sulivestoje, </FONT><A href="http://www.aluteksas.lt"><FONT 
  size=2>www.aluteksas.lt</FONT></A><FONT size=2>, turi jie atstovybes Vilniuje, 
  Kaune, ir daugelyje alaus krato miesteli.</FONT></DIV>
  <DIV><FONT size=2>Be to yra dvi alaus reikmen internetins parduotuvs 
  (</FONT><A href="http://www.savasalus.lt/"><FONT 
  size=2>http://www.savasalus.lt/</FONT></A><FONT size=2>&nbsp;ir </FONT><A 
  href="http://www.bravorasnamie.lt/"><FONT 
  size=2>http://www.bravorasnamie.lt/</FONT></A><FONT size=2>), ten galima 
  usisakyt tiek atskir ingridient (<A 
  href="http://www.savasalus.lt/salyklas.html">salyklo</A>, <A 
  href="http://www.savasalus.lt/salyklas/skystas-salyklo-ekstraktas.html">misos 
  koncentrat</A>, <A 
  href="http://www.bravorasnamie.lt/index.php?page=shop.browse&amp;category_id=12&amp;option=com_virtuemart&amp;Itemid=11">mieli</A>, 
  <A href="http://www.savasalus.lt/apyniai-2.html">apyni</A>), tiek ir <A 
  href="http://www.savasalus.lt/alaus-komplektai/muntons-gold-misos-koncentratai.html">piln 
  komplekt alaus gamybai </A>(receptas, salyklas arba koncentratas, miels, 
  apyniai), tiek ir <A 
  href="http://www.bravorasnamie.lt/index.php?page=shop.browse&amp;category_id=19&amp;option=com_virtuemart&amp;Itemid=11">rang 
  alaus gamybai</A>. </FONT></DIV>
  <DIV><FONT size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
  <DIV><FONT size=2>I yrangos ten nieko nebtina pirkt, svarbu turt atitinkamo 
  dydio talpas (priklausomai nuo planuojamo gaminti alaus kiekio): 
</FONT></DIV>
  <DIV><FONT size=2>- misos virimui emaliuotas (jokiu bdu ne cinkuotas!!!!!!) 
  puodas ar kibiras, jei nr tinkamo dydio talpos virimui, mis galima virt 
  maesnm dalim ir po to visk sumaiyt;</FONT></DIV>
  <DIV><FONT size=2>- fermentacijos indas, kuris geriau, kad bt sandarus, pvz 
  <A 
  href="http://www.senukai.lt/sporto-laisvalaikio/turizmo-laisvalaikio-prekes/laisvalaikio-prekes/maisto-gaminimo-iranga/vyno-indas-plastikineje-pintineje-590481601312_4.html">vyno 
  rauginimo butelys </A>(senukuose j pirkt yra) su <A 
  href="http://www.senukai.lt/sporto-laisvalaikio/turizmo-laisvalaikio-prekes/laisvalaikio-prekes/maisto-gaminimo-iranga/fermentaciniu-vamzdeliu-komplektas_4.html">vyniniu 
  votuvu </A>(irgi senukuose</FONT><FONT size=2>&nbsp;arba vyno preki 
  parduotuvse) ir <A 
  href="http://www.senukai.lt/sporto-laisvalaikio/turizmo-laisvalaikio-prekes/laisvalaikio-prekes/maisto-gaminimo-iranga/vyno-indo-kamstis_4.html">kamiu</A>. 
  Taiau galima raugint ir atvirame inde (imtus met taip aludariai dar ir iki 
  iol daro). Bet geriau sandarus indas.</FONT></DIV>
  <DIV><FONT size=2>- po rauginimo al btina supilt  kak sandaraus, 
  brandinimui. Arba baka su geru kamiu, bet manau geriausia buteliai, su 
  uspaudiamu kamiu (kaip Gurman ar Bernard alus), dar 
  variantas&nbsp;nusipirkt kami uspaudj su kamiais vienoje t 
  internetini parduotuvi. Gi litrini buteli, su uspaudiamais kamiais 
  galima rast toje paioje UAB Sulivesta, bent Kaune.</FONT></DIV>
  <DIV><FONT size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
  <DIV>&nbsp;</DIV>
  <DIV><BR><FONT size=2>-- <BR>Piri rengimas: </FONT><A 
  href="http://www.tavopirtis.lt"><FONT 
size=2>www.tavopirtis.lt</FONT></A></DIV></BLOCKQUOTE></BODY></HTML>