Tema: Re: vonios emalis
Autorius: ShowmanaZ
Data: 2010-02-16 19:44:56
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META content="text/html; charset=windows-1257" http-equiv=Content-Type>
<META name=GENERATOR content="MSHTML 8.00.7600.16444">
<STYLE></STYLE>
</HEAD>
<BODY>
<DIV><FONT size=2>&gt; aha, as irgi placiau noreciau :) bet man kaip zaliam, jei 
ne super ilgas <BR>&gt; procesas, jei galima nuo 0 kas ir 
kaip:)<BR></FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2>oi, paprasta ten viskas kaip dukardu :) Ypa jei darai i 
misos koncentrato, kaip a. Procesas nuo 0:</FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT size=2>* uvirini ~10l vandens, supili koncentrat, kai uverda 
sudedi kariuosius apynius, prie gesinant aromatinius apynius, koki gal taip 
valand pavirs kuo greiiau atauini, nukoi.</FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2>*&nbsp; Supili pakildintas mieles, pili  fermentacijos ind 
(kaip vyno, sandari talpa su klapanu - senukuose kamtis+vandeninis votuvlis 
n penki lit nekainuoja) ir raugini nuo 2 iki 7 ar daugiau dien, geriausia 
apie savait. </FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2>*&nbsp; Nukoi visk, dadedi vos vos cukraus (a aukt ant 
viso kiekio), ir ipilstai  butelius.</FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2>*&nbsp; Po ipilstymo po dviej savaitli gali gert :) Bet 
geriau pabrandint ilgliau, bus skaidresnis, daugiau angliargts.</FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT size=2>itas receptas mano adaptuotas, j yra imtai ir tkstaniai, 
kaip ir pai alaus ri. Jei trumpiau: ivirt, suraugint ir subrandint. Viso 
darbas virtuvje gal 25-30min per tris prisdimus :)</FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT size=2>A misos koncentrat (ir mieles su apyniais) pirkau 
Sulivestoje, </FONT><A href="http://www.aluteksas.lt"><FONT 
size=2>www.aluteksas.lt</FONT></A><FONT size=2>, turi jie atstovybes Vilniuje, 
Kaune, ir daugelyje alaus krato miesteli.</FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2>Be to yra dvi alaus reikmen internetins parduotuvs 
(</FONT><A href="http://www.savasalus.lt/"><FONT 
size=2>http://www.savasalus.lt/</FONT></A><FONT size=2>&nbsp;ir </FONT><A 
href="http://www.bravorasnamie.lt/"><FONT 
size=2>http://www.bravorasnamie.lt/</FONT></A><FONT size=2>), ten galima 
usisakyt tiek atskir ingridient (<A 
href="http://www.savasalus.lt/salyklas.html">salyklo</A>, <A 
href="http://www.savasalus.lt/salyklas/skystas-salyklo-ekstraktas.html">misos 
koncentrat</A>, <A 
href="http://www.bravorasnamie.lt/index.php?page=shop.browse&amp;category_id=12&amp;option=com_virtuemart&amp;Itemid=11">mieli</A>, 
<A href="http://www.savasalus.lt/apyniai-2.html">apyni</A>), tiek ir <A 
href="http://www.savasalus.lt/alaus-komplektai/muntons-gold-misos-koncentratai.html">piln 
komplekt alaus gamybai </A>(receptas, salyklas arba koncentratas, miels, 
apyniai), tiek ir <A 
href="http://www.bravorasnamie.lt/index.php?page=shop.browse&amp;category_id=19&amp;option=com_virtuemart&amp;Itemid=11">rang 
alaus gamybai</A>. </FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT size=2>I yrangos ten nieko nebtina pirkt, svarbu turt atitinkamo 
dydio talpas (priklausomai nuo planuojamo gaminti alaus kiekio): </FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2>- misos virimui emaliuotas (jokiu bdu ne cinkuotas!!!!!!) 
puodas ar kibiras, jei nr tinkamo dydio talpos virimui, mis galima virt 
maesnm dalim ir po to visk sumaiyt;</FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2>- fermentacijos indas, kuris geriau, kad bt sandarus, pvz <A 
href="http://www.senukai.lt/sporto-laisvalaikio/turizmo-laisvalaikio-prekes/laisvalaikio-prekes/maisto-gaminimo-iranga/vyno-indas-plastikineje-pintineje-590481601312_4.html">vyno 
rauginimo butelys </A>(senukuose j pirkt yra) su <A 
href="http://www.senukai.lt/sporto-laisvalaikio/turizmo-laisvalaikio-prekes/laisvalaikio-prekes/maisto-gaminimo-iranga/fermentaciniu-vamzdeliu-komplektas_4.html">vyniniu 
votuvu </A>(irgi senukuose</FONT><FONT size=2>&nbsp;arba vyno preki 
parduotuvse) ir <A 
href="http://www.senukai.lt/sporto-laisvalaikio/turizmo-laisvalaikio-prekes/laisvalaikio-prekes/maisto-gaminimo-iranga/vyno-indo-kamstis_4.html">kamiu</A>. 
Taiau galima raugint ir atvirame inde (imtus met taip aludariai dar ir iki 
iol daro). Bet geriau sandarus indas.</FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2>- po rauginimo al btina supilt  kak sandaraus, 
brandinimui. Arba baka su geru kamiu, bet manau geriausia buteliai, su 
uspaudiamu kamiu (kaip Gurman ar Bernard alus), dar 
variantas&nbsp;nusipirkt kami uspaudj su kamiais vienoje t internetini 
parduotuvi. Gi litrini buteli, su uspaudiamais kamiais galima rast toje 
paioje UAB Sulivesta, bent Kaune.</FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV><BR><FONT size=2>-- <BR>Piri rengimas: </FONT><A 
href="http://www.tavopirtis.lt"><FONT 
size=2>www.tavopirtis.lt</FONT></A></DIV></BODY></HTML>