Tema: Re: Neuzsigazuoja gira
Autorius: Audrius
Data: 2014-07-21 20:39:01
> Rauginau para laiko, po to supyliau I butelius pagal instrukcija, bet gazo 
> nesijaucia. Kas blogai? Mazai mieliu, ar rauginta per trumpai? 
>

uzverdu 10ltr. vandens, tiesiai is orkaites sudedu skrudinta duona i verdanti vandeni, leidziu atsalti arba kai jau pritraukia, atsaldau vonioje salto vandens.
Perkosiu, dapilu virinto vandens jei truksta iki 10 ltr. Imu 1kg cukraus nupilu kelias saujas atskirai, o kita i gira. 30gr. mieliu sumaisau su atsemtu cukrumi ir leidziu mielems maitintis kokia valanda, tuo paciu pasitikrinu ar gyvos mieles. Tada ir jas supilu i busima gira. jei darau pavakariais, tai laikau siltai iki ryto, o ryte ispilstau i butelius, kuriuose is anksto sudeta po kokias penkias auksines razinas. Uzkemsu ir i saldytuva.
Zinima jokio gazo dar nera, taciau pabuvus saldytuve para, ziurek jau beveik ir gerti galima, o po kokiu triju paru ir svecius vaisinti, taip islaikau gira iki dvieju savaiciu, paskui jau pradeda gamintis alkoholio ir patampa neskanus. Norint gerti greitai, nededi i saldytuva. Aisku po kazkiek laiko ir kaip sampanas putoja, bet uztai kokia puta, ir kaip gerai laikosi ............... ach .................