Tema: Re: Ir jokiu istoriju apie salti?
Autorius: saimhe
Data: 2012-02-02 19:01:12
> Syryt prie -24, kuo puikiausiai, purskia. Kas bakelyje - netikrinau.

   Žinojau, kad bakelyje kažkoks geltonas žieminis "-20", buvo truputį
neramu. Šeštadienį keikiau pakeliui buvusį Kauno Ermitažą, kad jokio
koncentrato neturi arba pernelyg gerai paslėpę. Antradienį radau
koncentrato vienoje Iki'nėje. Taigi supyliau, išmaišiau ir negailėdamas
nuleidau kokią stiklinę.
   Uždavinys: jei bakelyje 2L geltono "-20", o įpilsi 0.5L mėlyno "-60",
kokia temperatūra gausis? Turint priklausomybę tarp užšalimo temperatūros
ir skiedimo laipsnio ir laikant, kad abiejų sudėtis skiriasi tik vandens
kiekiu, įmanoma paskaičiuot. Gavosi -34.
   Šiandien po pietų (apie -18) šiaip ne taip užsivedu, o nepurškia.
Bakelyje -- maždaug geltona košė su ledais. Bagažinėje tebeguli "-20"
originalas, gražus ir skystas! Gaila, "-60" liekanas pastačiau šiltai.
   Išvada: geltonasis buvo piltas anaiptol ne į tuščią bakelį, tuo metu
ten tikriausiai buvo bent pusė vasarinio, kuriam temperatūra išvis
nenurodoma. Reikės pratintis pildyti tik tada, kai jis beveik ištuštėja,
nes kitaip sudėtis neprognozuojama.

-- 
  saimhe