Jei nėra opos ar kitų esminių skandžio bėdų, principas toks: su maistu geriama 1 kapsulė HCL ir žiūrima, kaip pilvas jaučiasi artimiausios valandos bėgyje. Jei atsiranda šiltumo / kaitinimo pojūtis skrandyje - reiškia viskas cool, skrandžio sekrecija gera. Jei tas pojūtis neatsiranda - po kelių dienų dozė padidinama iki 2 kapsulių ir vėl stebima, ir taip keliama po +1 kapsulę, tol kol atsiranda tas kaitimo pojūtis. Kai ta riba pasiekiama - grįžtama per vieną kapsulę "žemyn" ir liekama prie tokios dozės vartojant su baltyminiu maistu (miaso, ryba ir pan.). Mano atveju, tenka kelti iki 11 kapsulių, kol pasijaučia tas šiltumas, kitaip tariant, kai su pietumis išgeriu 10 vnt - viskas gerai. Taip vartojant, dingsta refliukso požymiai, labai ryškiai pagerėja virškinimas (lengvumo pojūtis pilve, nėra pūtimo, "pas nykštukus" einu tvarkingai, 2 x dienoj). Analogiškas eksperimentas su refliukso kamuojama pažįstama: jai užteko 3 kapsulių tam pačiam rezultatui. Žodžiu, gerai, kad radau būdą pagerinti virškinimą, bet 10 kapsulių su maistu vartoti nuolat - čia jau ekstrymas, kas ten žino kokios būtų ilgalaikės pasekmės, plius - paprasčiausiai brangu.. O va info, ką daryti, kad natūrali skrandžio sulčių sekrecija didėtų - sunkiai sekasi rast. P.S. Yra dar labiau "mokslinis" būdas: Heidelbergo kapsulė: Tipo nuryji kapsulę, ji surenka ir perduoda, duomenis ir gauni kažkokį kiekine išraiška įvertintą rezultatą. Paveiksliukas iliustracijai: http://www.phcapsule.com Tik kad kiek žinau šitas būdas brangus ir Lietuvoj jo apskritai niekas nedaro. "ALORA" wrote in message news:l5fhho$ask$1@trimpas.omnitel.net... koks tas buitinis testas su HCl kapsulėmis? PS: padidėjusio ir sumažėjusio rūgštingumo simptomai labai panašūs Kartumynai visada gerai, prieskoniai - jei sumažėjęs rūgštingumas gerai, imbieras gerai, jeigu esi linkęs šalti, bet netinka, jei esi linkęs kaisti. Rauginti kopūstai gerai žarnynui, bet skrandžiui - nelabai įsivaizduoju, nes jų pieno rūgštis HCl neatstos. "Alee" wrote in message news:l5ebe6$k1r$1@trimpas.omnitel.net... Sveiki, įdomiausia bus aišku, Aloros nuomonė, ale gal bus ir daugiau protingų galvų :) Taigi klausimas toks: Ką reikėtų daryti norint priversti skrandį gaminti daugiau rūgštelės ? Savijauta ir "buitinis" testas su HCL kapsulėmis perša nuomonę, kad šito gėrio man laaabai trūksta. Kol kas sąrašas toks: - mažinti stresą - išsimiegoti (tiesiogiai susiję su aukščiau esančiu punktu) - labai gerai sukramtyti maistą - maistas / natūralūs preparatai: kartumynai, įvairūs prieskoniai, imbieras, kiaulpienės ??, rauginti kopūstai ?, kažkur dar išskaičiau kad kopūstų sultys gerai tinka.. :) Labiau įdomu ar apskritai įmanoma padidinti natūralią HCL gamybą, o ne ką daryti, kad kuo mažiau apkrauti virškinamąjį traktą (šią dalį, tikiu, kad žinau gerai).