Tema: Re: Parekomenduokit C# knygu
Autorius: CGI 600
Data: 2009-11-13 21:48:49
Jei labai naudoja IList tai vertetu ir LINQ ismokt, kartu situos du 
apjungus oj ka gali pridaryt, ipatingai jei i IList struktura ikisi :)

Jornada Del Muerto wrote:
>     Siaip tai siulau eiti palaipsniuj, pereidinek po biskuti, nors manau gali naudoti ir tik .NET 1.1 framework priemones ir kuo puikiausia su 3.5 dirbti, tiesiog naujos versijos turi daugiau galimybiu, pasakysiu pagal tai ka as pats naudoju:
> 
>     .NET 2.00 framework'e atsirado:
> 
>     1. System.Collections.Generic - super naudingas dalykas, kurio pagalba eina zymiai lengviau isspresti labai sudetingas uzduotis, cia va trumpas aprasymas: http://www.15seconds.com/issue/031024.htm, bet pagal namespace gali rasti ir daugiau info, jei aplamai supranti template'ini programminga ar tai teke susidurti su C++ ir STL ir esi ne silpnas ant OOP tai labai patiks :)
> 
>     Pagrinde as asmeniskai pastoviai naudoju tokius dalykus kaip:
> 
>     IList<TValue> -> Elementariai cia bet kokio timpo ir gylio  generic collectionas, gauti is jo masyva irgi lengva: collection.ToArray();
> 
>     IDictionary<TKey, TValue>    --> Sio dalyko pagalba galima atlikti kazkokios informacijos mappinga, tiesa STL std:map galingesnis, cia sumapini 2 elementus, o ten eina ir daugiau ( http://msdn.microsoft.com/en-us/library/s4ys34ea.aspx )
> 
>     IEnumerable<T> - Visi generic collections palaiko enumerable, ta prasme gali gauti enumerator ir pamirsti seniau naudota cikla: for(int i=0;i<obj.len;i++), o kreiptis visada su foreach(TValue obj in Enumeble object) - man atrodo sis greiciau uz for dirba...
> 
>     IComparer
> 
>     Toliau daug labiau isvystyta DB dalis, gali dirbti naudodamas System.Data.Common, tiesiog interfeisais nekonkretizuojant kokia konkreciai DB, ar net is viso su OleDb Provider factory duoti useriui pasirinkti bet koki DB provideri ir is sio objekto gauti konkretu connectiona.. 
> 
>     Na be to dar daug ko naujo yra, bet as cia taip pagal save kas man dazniausia aktualu ir be ko butu sunku gyventi :) o del 3.5 tai nedirbu dar su juo nors esu skaitinejas kazkiek, kelios tokios naujienos tai:
> 
>     LINQ - ciut ne SQL sintakse darbas su masyvais pacioje programoje;
> 
>     Dar malonus dalykas kas turi reikalu su visokiais 3rd party komponentais, serializacijomis ir pan. tai kad galima deklaravimo metu sukonstruoti kazkoki objekta ir priskirti jam kelis propercius:
>  http://www.simple-talk.com/dotnet/.net-framework/.net-3.5-language-enhancements/
>  http://stackoverflow.com/questions/1673809/new-constructors-in-net-3-5
> 
> pvz.
> 
> class Test {
>     string aaa;
>     string bbb;
>     string ccc;
> 
>     public Test ()
>     {
>     }
> }
> 
> Test t = new  Test { aaa="1", bbb="2", ccc="3" }; <- klases nariam kurie neinicializuojami is klases konstruktoriaus priskiriamos reiksmes
> 
> 
> O del informacijos paieskos pasakysiu tik is praktikos...
> 
> Kadangi knygom laiko skaityt turiu paprastai nebent tualete sedint :) o tai neuzima didelia dali mano laiko, tai paprastai kai kazko reikia:
> 
> 1. Google.lt - teisingai formuluojant paieskos eilute, daznai randamas atsakymas i iskilusi klausima, o kartais tenka ta eilute vis pakoreguot kol galiausia ras google atsakyma, pvz. naudojama kiek kita terminologija nei kad tu naudoji ir del to gali nerasti.
>     
>     Pvz. rado ta linkme kuria tave domina atsakyma, bet jis nepakankamai issamus ar butent tau labiau aktualu aspekta maziau nagrineja ir matai kad zmones ta dalyka vadina kazkaip kitaip nei kad vadini tu, tada imi ta termina ir ji googlini, kartais tai padeda :)
> 
> 
> --- Kiti variantai tai daugiau ekstra atvejai, teke ne karta ieskoti problemom kuriu niekas neissprende sprendimo, ar tai is viso buve kad niekas nera dare aplamai :)
> 
> 2. Google.RU (jei su rusu kalba gerai draugauji), esme tokia kad kaikurios informacijos google.lt nerodo arba nekelia i pradzia, o pvz. tinkamu rezultatu virs 500, tai rusiskam daznai eina rast kur zmones kazka giliau isanalizave, issiaiskine, aiskiau ir issamiau bei be mano nemegstamos beletristikos apraso, yra ne karta butent google.ru o ne google.lt padeja kazka gero rasti...
> 
> 3. Konkreciai del C#, viens stipriausiu saitu www.csharpcorner.com;
> 
> 4. http://msdn.microsoft.com <- Galite imti dideli kavos puoduka ir nusiteikti kantriai skaityti ju teksto megabaitus, kad tame rasti butent jum aktualia info ;)
> 
> 
> 
> 
> 
> "Valdas" <valdas@be-spamo-takas.lt> wrote in message news:hdbc06$efp$1@trimpas.omnitel.net...
>> Sveiki.
>>
>> Ka vertetu skaityti zmogui, kuris nuo programinimo VB.NET (NET1.1) noretu pereiti i C# (NET3.5) ?  C++ pagridai yra. Kalbos anglu, 
>> rusu. Kad nebutu daug bereikaingos info, o daugiau C# specifika.
>>
>> Aciu!
>>
>>