Tema: OpenOffice ODF ir kitos DBVS
Autorius: Jornada Del Muerto
Data: 2009-11-04 18:36:46
Sveiki,

    Susidejau OpenOffice ir gan idomiai pas juos Database dalis (aka MS Access analogas), kiek supratau eina kurti ODF pletiniu byla ir joje lenteles, formas, reportus kaip ir MS Access'e, kas patiko kad ten eina prisijungti prie kitu DBVS ir jose kurtis lenteles lyg dirbtum su Accessu ir laikytum ODF faile tik formas bei reportus jeigu nori, o duombaze kazkuri is jo leidziamu galimu, tai reiskia kuri bet kokia DB be jokio programavimo kaip su MS Access ir dirbi.

    Idomu gal kas praktikoje rimciau tai bande ir naudojo, kokios nuomuones? 


    Man krito i akis problemos bandant dirbti per ADO su MSSQL, kad nurodzius kurt nvarchar laukus jis sukure juos visai kitokius (rodos nchar(1)) - faktas nedirba korektiskai, tada kai pataisiau MSSQL savo rankomis viska, jis nesuprato pataisymu ir rodo kad ner primary key, o tada neleidzia ivedineti duomenu, nezinau kaip su kitom maciau yra dar MySQL ir MS Access mdb palaikymas ir ODBC, bei JDBC bet su tais nezaidziau... gal su jais dirba geriau, su JDBC nieko daryti neteke.

    Tiesiog reikia cia sau susikurti duombazyte, kompe yra tik OpenOffice, bet turi buti tokia kad veliau galeciau prireikus perkelti informacija i visiem prieinama pavidala (pvz. MSSQL, MySQL ar MDB), jei to neina su ODF formatu tada netinka, arba kurti kokiam nors MSSQL ar kitam palaikomam formate viska, saugant formas tam ODF (tai man tinka, nes prireikus kita aplinka pasidarysiu pats veliau, dabar tiesiog reik ant greicio :)... 

Klausimas kaip jau minejau, idomi nuomuone to kas zaide, ar verta prasidet :)