Tema: Abalys vs dumbphone
Autorius: Begemoc
Data: 2016-09-25 15:41:41
Sveiki,

jau kuris laikas perėjau nuo mygtukinio (nokia) prie išmanaus (iphone ios 10) telefono, bet kai kurie momentai nedžiugina ir nerandu kokiu būdu apsipatenkinti :) Kas netinka/nepatinka surašysiu žemiau, gal kas esate tokiems dalykams radę neblogų apps'ų (pageidautina nemokamų, negi dabar mokėsi už tai kas dumbphone pa defaultu buvo :) )?

1. Gimtadienių remainderiai. Yra žmonių kuriems užtenka žinutę parašyti gimtadienio proga (senam remainderis buvo užstatytas tą pačią dieną), yra žmonių kuriems reikia normalią dovaną surasti (remainderis prieš savaitę), yra tokių kuriems užtenka kvietką kokią nupirkti (dieną prieš), yra kurių gimtadienius tik šiaip jei prisireikia pasižiūri kada (be remainderio). Išmaniajame džiaugsme kažkodėl Styvas nusprendė, kad visi gimtadieniai vienodi, ir turi būti primenama dieną, dvi  ar savaitę prieš 9 val. ryto. Kontaktai sėdi telefone, sinchronizuojami su iclaudu jei tai ką keičia, kalendorius irgi appleinis. Nesinori gimtadienių laikyti penkiose vietose ir dirbti, kad jie pastoviai būtų vienodi. Gal kas pasidalins kaip patys gimtadienius susižiūrite?

2. Skambučio garso išjungimas - ar yra kažkoks būdas ekrane matyti kad garsas išjungtas? Yra daug patariančių žiūrėti hardwarinį mygtuką ant telefono šono, bet tai ką, dabar man vis reguliariai pradėti žiūrėti tą mygtuką? aš turiu ką veikti ir be to, o ir šiaip kame tada išmanumas? :)

3. Sena gera nokia turėjo tokį fyčersą kaip profiles (silent, meeting ir kt.), kuriuos galėjai įjungti iki rankinio perjungimo arba 'timed' iki tam tikros valandos. Buvo labai patogu - eini į meetingą, žinai, kad baigsis tada ir tada, iki tos valandos nustatei silent arba meeting, priklausomai nuo poreikio, suėjus tai valandai vėl viskas veikia normaliai, nieko net junginėti nereikia. Dabar garsą gali išjungti mygtuku, jei nori kad per tam tikrą meetinga ir vibro nebūtų, turi eiti settingus hackinti, paskui po visko nepamiršti garsą įsijungti, prisiminti, kad dar parametrus reikia atgal atstatyti, vėl, kur gi tas išmanumas? Yra kas nors tarp appsų į tą pusę be jailbrake'ingo? Instaliuoti android'o nesiūlyti :)

4. čia spėju nelabai įmanomas reikalas, bet gal yra koks būdas appsų paieškoje ar kur rodo top appsus padaryti, kad nerodytų žaidimų? Ieškai šiaip ko nors rimtesnio, tai didesnę pusę paieškos rezultatų užima geimai. Scrolini, scrolini, ir taip su daugeliu paieškų...